/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jön a 313 lóerős Audi SQ5 TDI

2012. június 18. 16:55   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi bemutatja az első dízelmotorral szerelt S modelljét, az SQ5 TDI-t. A kompakt SUV modellbe a nemrég az Audi A6-ban debütált, duplaturbós 3 literes TDI motort pakolták, amely brutális 313 lóerőt és 650 Nm nyomatékot generál. A bivalyerős városi terepjáró a jövő év első negyedévében kerül a márkakereskedésekbe.

Az Audi 3 literes V6-os TDI erőforrásában két turbó préseli a levegőt a hengerekbe, s a maximális nyomaték már 1450-es főtengely-fordulatnál megérkezik. A mérnökök figyeltek arra, hogy jó hangja legyen a motornak. Sőt, az utasok fokozottan élvezhetik az előadást, a kipufogórendszer szólama ugyanis a belső hangszórókon keresztül is hallgatható.

Az Audi SQ5 TDI 5,1 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, a csúcssebessége pedig 250 km/óra. Mindamellett papíron csupán 7,2 liter gázolajat fogyaszt 100 kilométerenként. Ennek elérésében segítséget nyújt a start-stop rendszerrel is kiegészített, gyorsan és simán kapcsoló nyolcfokozatú tiptronic váltó. A motor erejét a quattro állandó összkerékhajtásnak köszönhetően nem probléma az útra vinni.

Az Audi SQ5 TDI-t elektromechanikus kormányművel, 30 mm-t ültető sport-felfüggesztéssel és 20 hüvelykes könnyűfém kerekekkel szerelik fel. A sztenderd felniken 255/45 méretű gumik terpesztenek, de felárért rendelhető 21 colos kerékszett is. A féknyergeket feketére festik. Opcióként drive select menetválasztó rendszer és változtatható áttételű kormánymű is kapható.

Az Audi SQ5 TDI igazán impozáns megjelenésű jármű. Számára lett kikeverve a fotókon is látható, nagyon szép Estoril kék árnyalat, valamint egy másik gyöngyházfényű, "párduc" fekete szín. Exkluzív dizájnelemek is láthatók rajta, mint például a platinaszürke singleframe hűtőmaszk dupla galvanizált keresztlécekkel, a tetőszpojler, valamint a módosított formájú lökhárítók. Az ablakkeretek és a tükörházak tompa fényű fémborítást kaptak, hátul pedig diffúzoros szoknya különbözteti meg az SQ5 TDI-t a többiektől. Az égéstermék négy darab csövön át jut a szabadba.

Az utastér hozza az Audikra jellemző sportos eleganciát, amit ebben az esetben még különleges részletekkel fűszereztek. Az alapszín a fekete, de felárért ezüstszürke tetőkárpitot is lehet kérni. Az elektromosan állítható sportülések alapfelszereltségként fantasztikus nappabőr/Alcantara kárpitozást kapnak, és ugyancsak alapáron járnak a csiszolt alumínium betétek. Plusz pénzért választható szénszálas, zongoralakk, vagy az ehhez a modellhez kitalált, exkluzív Aluminum/Beaufort fadíszítés.

A műszerlapok szürkék, a mutatók fehérek, a fordulatszámmérőbe pedig térhatású „S Q5" logót integráltak. A váltófülek fémből vannak, de jutott fém a váltógombra és a küszöbökre is. Természetesen ilyen kormányt nem látunk más Audi Q5 modellben, de még az üdvözlő képernyő és a belső világítás is egyedi. Ezzel együtt az Audi SQ5 TDI megmaradt praktikus autónak, csomagtere akár 1560 literesre bővíthető és 2,4 tonnás fékezett utánfutót is vontathat.

A csúcs Audi Q5 a jövő év elején kerül piacra, 58 500 eurós belépőáron.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/