Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Jövőre jön az új Honda Civic

2016. március 02. 12:15   |   DG
címkék:  

A Honda a Genfi Autószalonon leplezte le a tizedik generációs Honda Civic prototípusát, amely majd 2017-ben fog megjelenni az európai piacon. A provokatívabb formájú modell jóval nagyobb lesz az aktuális kiadásnál, motorházteteje alatt pedig vadonatúj turbómotorokat találunk majd.

Az új ferdehátú Honda Civic 30 mm-rel szélesebb, 20 mm-rel alacsonyabb és 130 mm-rel hosszabb lesz a jelenlegi modellnél. Nagyobb átmérőjű és szélesebb kerekeivel, hosszú tengelytávjával és rövid túlnyúlásaival merőben új kiállású, összességében rendkívül dinamikus megjelenésű. Az orr-rész különösen látványos, a prototípus nagy légbeömlőkkel tarkított frontja az aktuális Honda arc éles és agresszív újraértelmezése. A szériamodell bizonyosan nem lesz majd ennyire extrém megjelenésű, de annyit biztosra vehetünk, hogy nem fog beleszürkülni a tömegbe.

A tizedik generációs Civic motorok terén is újat hoz, két új fejlesztésű, közvetlen befecskendezéses és változó szelepvezérlésű Earth Dreams turbómotor, valamint egy dízelmotor alkotja majd a palettát. A kisebbik benzines 1 liter lökettérfogatú, míg a nagyobbik 1,5 literből meríti erejét. A VTEC Turbo erőforrások mellett az ötajtós Civic az 1,6 literes i-DTEC common rail dízelmotor átdolgozott változatával is elérhető lesz.

A tizedik generációs ferdehátú Honda Civic az Egyesült Királyságban készül majd, amelyet a világ minden pontjára exportálni fognak, beleértve az Egyesült Államokat is.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.