/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Július 13. a legveszélyesebb autós nap

2012. szeptember 29. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Július 13. a legbalesetveszélyesebb napja az évnek – legalábbis Nagy-Britanniában. Az utóbbi két esztendő statisztikái szerint ekkor sérülnek meg a legtöbben, a legkevesebb baleset pedig január 31-én történik.

Az adatok alapján a hónapok közül is júliusban történik a legtöbb személyi sérülés – az évi összes 11 százaléka -, a legkevesebb pedig januárban – mindössze 5 százalék. A statisztikai elemzést egy személyi sérülések bejelentésére szakosodott jogászcég végezte.


Az év elején egy orvosi tanulmány is foglalkozott a balesetek napi gyakoriságának ingadozásával és arra jutott, hogy a 13-ára eső péntekeken történik a legtöbb. A nyugat-sussexi csapat csak az autóbalesetek statisztikáit elemezte. Észrevétele szerint feltehetően babonás megfontolásból a 13-i péntekeken kevesebb autó van az utakon, mégis jóval több a karambol. Hat olyan pénteket vetettek össze tizenharmadikaiakkal, amelyek hónapok 6. napjára estek. Az előbbieken 65 karambol történt, az utóbbiakon 45, azaz 50 százalékkal több a 13-i napokon.

A tanulmány szerzői hangsúlyozták, hogy a statisztikai minta túl csekély ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket engedne – jegyezte meg a The Daily Telegraph.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/