/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Júliusban érkezik az új Nissan Qashqai

2017. június 26. 17:30   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan Qashqai, Európa legnagyobb számban eladott városi crossovere jelentős fejlesztéseken ment keresztül. Megújult, vonzóbb lett a formája, magasabb minőségű lett a belső tere, s vezetési élményből is többet nyújt. A felszereltségi szintek között pedig megjelent a Tekna+. Európai és hazai értékesítése júliusban indul.

A Nissan Qashqai helye garantált az autóipar történelemkönyveiben. Életre hívta a kompakt szabadidő-autó szegmenst és egyedülálló, 10,3%-os piaci részesedésével azóta is élen jár abban, hiába jelent meg közben több mint 20 versenytársa. Egyszerűbben megfogalmazva a Qashqai a Nissan 83 éves európai történelmének legsikeresebb modellje – a 2007-es első változat bemutatása óta több mint 2,3 millió darab kelt el belőle. 2007 óta több mint 80 díjat nyert el, köztük 19 év autója elismerést.

A Qashqai vonzerejének kulcsát immár 10 éve a tökéletes városi crossover státusz jelenti. Sikeresen ötvözi egy szabadidőautó praktikusságát és kényelmét egy csapotthátú alapterületével, vezetési dinamikájával, fenntartási költségeivel és megfizethetőségével. A jelentős fejlesztések tovább erősítik a Nissan Qashqai vezető pozícióját az európai crossover piacon.

A Qashqai elejét teljesen átdolgozták, minden változat új, integrált első lökhárítót kapott. Sokkal hangsúlyosabban jelenik meg rajta az autó karosszériájának színe, a látható műanyag elemek pedig prémium megjelenésű, fényes felületűek. A két oldalon látható szellőzőnyílások a motor hűtésében is szerepet játszanak. A lökhárító közepének alsó részén látható két vízszintes betét is új. Visia és Acenta felszereltségnél fekete, N-Connecta vagy annál magasabb változatnál szaténezüst színűek. Az első ködlámpák, melyek alacsonyabbra kerültek, és még nagyobb mértékben integráltak, az Acenta szinttől az alapfelszereltség részét képezik.

Az átdolgozott orr-rész középpontjában a Nissan „V-motion” hűtőrácsának legújabb változata áll, mely a megújult Nissan márkajelvényt öleli körül. A márkajelvénynek két új változata is van. Az N-Connecta szinttől teljesen lapos. Ennek oka, hogy megtalálható benne a beépített radar, amely a Qashqai intelligens vészfékezési asszisztensének része (IEB), és ez a rendszer az embléma mögé került. Az IEB nélküli autókon a márkajelzés másik – hagyományosabb vonalakból álló – változata látható. A hűtőrács krómozott keretében található az elülső kamera, mely a 360 Fokos Parkolókamera képének egy részét állítja elő.

A hűtőrácsot az új lámpatestek foglalják keretbe. Ezek megjelenése a korábbiaknál hangsúlyosabban tér el, attól függően, hogy a Visia, Acenta és N-Connecta felszereltségekhez tartozó halogén vagy a Tekna és Tekna+ (N-Connecta esetén opcionális) szintekhez tartozó LED-es technológiának adnak-e otthont.

A halogén változatnál újdonság a „bumeráng” formájú nappali világítás is, mely az eddig alkalmazott hat LED helyett már kilencet tartalmaz. A távolsági fényszóró reflektora megújult, és szélesebb fénynyalábot bocsát ki, a jobb éjszakai látásért. Az integrált irányjelzők is nagyobb méretűek lettek. A teljesen LED-es lámpákkal szerelt Qashqai modellek esetében is megújult a LED-es nappali világítás, mely a lámpatest felső részén halad keresztül. A tompított fényszóró megkapta az adaptív fényszóró rendszert (AFS), mely hatékonyabb kanyarív megvilágítása által jobb látást biztosít.

A domborított lökhárító is megújult: a korábban az oldalsó részén végigfutó ívek helyett éles vonalak haladnak végig rajta. A Qashqai hátsó részén az átdolgozott lökhárító gondoskodik a modern és prémium megjelenésről. Most először az autó két különféle lökhárítóval érkezik. A forma ugyanaz, azonban N-Connecta szinttől az alsó kötény ezüstszínű betéteket is kap. A Qashqaira jellemző bumeráng formájú LED-csík az új modellen a teljes lámpán áthalad, és optikailag is szélesíti az autó hátulját. A hátsó lámpatest belső része pedig minden eddiginél sötétebb. Oldalnézetből az új keréktárcsákon (17, 18 és 19 collos méretben) vehető észre azonnal a változás.

A módosításoknak köszönhetően egyébként az új Qashqai 17 mm-rel hosszabb elődjénél, így 4377 mm helyett 4394 mm hosszú. A szélessége (1806 mm) és magassága (1595 mm) nem változott. A színválaszték két új színnel, az Élénk kékkel és a Gesztenyebarnával bővült.

Az új Qashqai esetében egy ötödik felszereltségi szint jelent meg, a Tekna+, mely a legmagasabb felszereltség a Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna változatok felett. A Tekna+ a felszereltség új, prémium funkciókat tartalmaz azon ügyfeleknek, akik a tökéletes Qashqait keresik. Az utastérben például nappabőr ülések találhatóak 3D párnázással, ami a hátsó üléssoron is folytatódik. A vezetőülésben négy irányban (elektromosan) állítható deréktámasz is található – ez szintén újdonság a Nissan európai kínálatában. Megjelent a két beállítás tárolására képes ülésmemória is, mely még a tükör beállításait is megjegyzi. A jármű külsején a szaténezüst tükörborítás és ajtókilincsek utalnak a Tekna+ felszereltségi szintre.

Az új Qashqai fejlesztései az utastérben a legszembetűnőbbek. A beszállás során a látványos megújuláson átesett kormánykerék kelti fel először a vezető figyelmét. A Nissan új modelljeinek (vadonatúj Micra és új X-Trail) megoldása köszön vissza. A D-alakú kormánykerék egyenes alsó része megkönnyíti a be- és kiszállást, mindemellett sportosabb megjelenést ad a belső térnek. A kormánykerék középrésze kisebb lett, melyhez három vékonyabb küllő tartozik, így a kormánykerék felső részén található tér 17%-kal nagyobb, emiatt kevesebbet takar ki a műszerfalból.  A karima szélesebb lett illetve kényelmesebb, jobb fogásúvá vált.

Emellett a légbeömlők és a belső ajtókilincsek felületkezelése jobb minőségű lett, javult az anyagok tapintása. Az Xtronic CVT automataváltó karja pedig bőr váltószoknyát kapott. Felszereltségi szinttől függetlenül mind a négy ablakhoz automatikus elektromos ablakemelő jár. Mindemellett az összes ablak egyszerre nyitható és zárható távirányítóval is. Az N-Connecta szinttől teljesen átdolgozott ülések kerültek az autóba. Az újak ülőlapja hosszabb és nagyobb alátámasztást nyújt. A háttámla is magasabb lett, a vállrész pedig elkeskenyedik. Az első ülések háttámláját is átdolgozták, új, karcálló bevonatot és két hasznos térképzsebet kaptak. A vékonyabb kialakítás eredménye pedig a nagyobb lábtér a hátsó ülésen utazók számára.

Az ügyfelek visszajelzéseinek megfelelően a Qashqai két infotainment rendszere is megújult. Most először az alapfelszereltség része a DAB digitális rádió, míg az érintőképernyős NissanConnect navigációs rendszer (N-Connecta szinttől alapfelszereltség) intelligens, az alkalmazásokra emlékeztető kezelőfelületet kapott. A NissanConnect rendszert a jobb vétel és a korszerűbb megjelenés érdekében a tetőre szerelt „cápauszony” antenna egészíti ki. A beépített mikrofon új helyre – a felső térképlámpába – került, így még jobb teljesítményt nyújt a hívások során.

A Qashqait fényes és tágas utastere sokoldalú járművé teszi, melyben akár öt utas is elfér, akiket okos tárolási megoldások és praktikus funkciók szolgálnak ki. 430 literes méretével a csomagtér kifejezetten rugalmasan használható, és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével 860 literesre növelhető. A csomagtérben megtalálható a Nissan innovatív poggyásztér-elválasztó rendszere, amely a polcok és elválasztóelemek 18 különféle konfigurációját teszi lehetővé.

Az utazási kényelem esetében a nyugodtabb karosszériamozgás és a jobb ütéselnyelés elérése volt a prioritás. Ezt a lengéscsillapítók cseréjével, az egyes kerekekhez tartozó rugóállandó csökkentésével és a gumi alkatrészek módosításával érték el. A merevebb keresztstabilizátoroknak köszönhetően megmaradt a jó úttartás is. Az autó Aktív futóműszabályozás rendszerének köszönhetően pedig még kevésbé mozog a karosszéria útegyenetlenségeken áthaladva. A kormánymű megkapta az aktív visszatérés szabályozás rendszert is, így a kormány természetesebben tér vissza középállásba, és precízebben kezelhető vezetés közben. A gördülési és szélzaj is jóval alacsonyabb lett.

Az új Qashqaiban 2018 tavaszán félautonóm vezetésre képes rendszer is debütál. A ProPilot autópályán akár sűrű forgalomban, akár nagy sebességű utazásnál képes a kormányzás, a gázpedál és a fékek kezelésére, amennyiben nincs szükség sávváltásra. Három technológián alapul: Sávelhagyásjelzés (LKA), Intelligens sebességtartó automatika (ICC) és Forgalmi torlódás asszisztens (TJP). Egyébként a modellhez első ízben hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztetés is elérhető lesz, a vészfékezési asszisztens pedig gyalogosfelismeréssel egészül ki.

A Qashqai megtartotta hatékony motorválasztékát: rendelkezésre áll benzines és dízel változat is, választható hatsebességes kézi- vagy Xtronic CVT automataváltó is, természetesen két- és négykerék-hajtással is kérhető az autó. A választékban megtalálható az 1,5 literes, 110 lóerős és 1,6 literes, 130 lovas dízelmotor, valamint az 1,2-es 115 lovas és 1,6-os, 163 lovas benzines. Összkerékhajtás egyelőre csak az 1,6 literes dízelhez választható.

Az új Nissan Qashqai hamarosan már Magyarországon is előrendelhető, júliusban indul a forgalmazása.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/