/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Június 10-én újra a motorosoké Alsóörs

2015. május 21. 12:50   |   Autoblog
címkék:  

Régi motorosokkal, zenészekkel és egy vetélkedővel zajlott a 16. Harley-Davidson Open Road Fest sajtótájékoztatója. Custom Bike Show, kaszkadőr bemutató, vezetett túrák, svéd világsztár, a Europe zenekar a színpadon és az ország legkiválóbb előadói a térség legnagyobb motoros és zenei fesztiválján.

A sajtótájékoztató moderátora, Búza Sándor mutatta be és köszöntötte a sajtótájékoztatón részt vevő zenekarok képviselőit, Alsóörs és Paloznak polgármesterét és a sajtó képviselőit. Felhívta a figyelmet arra, hogy az állandó programok mellett idén sok változtatás és újdonság színesíti az Open Road Fest eseménysorozatát. A Balaton hívó szava idén több külföldi látogatóval kecsegtet, nyilatkozták a szervezők, ezért szeretnék népszerűsíteni a Balatoni Régió kiemelt turisztikai értékeit, így idén a fesztivál karszalaggal rendelkezők, a fesztivál idején kedvezményesen látogathatnak olyan turisztikai helyszíneket, mint például a Balatoni Csillagvizsgáló, vagy a Szigligeti Vár.

Elhangzott, hogy idén számos újdonság színesíti az Open Road Festet. A fesztiválon debütál a Kapszula Hotel, ami egy alvófülke, amely kifejezetten arra lett tervezve, hogy viszonylag kis helyet foglalva a fesztiválokon, sok embernek nyújtsa azt a lehetőséget, hogy ne kelljen elhagynia a helyszínt épp akkor, amikor a legjobban érzi magát, vagy ne kelljen éjszaka autóba ülnie. A kapszula telefontöltővel, világítással és ablakkal ellátott pihenési lehetőség, ahová ujjlenyomat olvasónak köszönhetően kizárja az illetéktelen behatolókat. Foglalni a www.openroadfest.hu oldalon lehet.

Magyarország közúti közlekedésbiztonság javításának érdekében fellépő szervezetek a látogatóknak idén egyebek mellett a rendezvény teljes időtartama alatt a közlekedésbiztonsági mozi kereteiben baleset-megelőzési, vezetéstechnikai filmeket vetítenek. Az ORFK-OBB és a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kiállítása ugyancsak a balesetmentes közlekedést és a közlekedési morál javítását hivatott elősegíteni.

A családok számára is tartogat meglepetéseket a fesztivál. A Kids Race elnevezésű program egy 2-6 éves gyermekek számára megrendezett lábbal hajtott motor verseny, ahová pénteki napon 15 órára várják az ifjú „versenyzőket”.

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy a fesztivál időjárása online is követhető legyen egy, a helyszínre telepített időjárás-állomás segítségével. Az aktuális időjárás a fesztivál honlapjáról is elérhető.

Dobai Attila, a fesztivál igazgatója, a tájékoztatón beszélt a nyereményjátékról, és végül bemutatta a főnyereményt: a Harley-Davidson Street 750-et. Mindenkit azzal biztatott, hogy vegyen részt a nyereményjátékban, mert mindegy mivel érkezik, lehet, hogy egy Harley-val távozik.

A belépőjegyként is szolgáló okos karszalagról is beszélt, amely egyszerre teszi lehetővé a készpénzmentes fizetést, a biztonságos beléptetést és mindezek mellett mindenki összerendelhet a saját Facebook profiljával, így a fesztivál területén lévő fotóállomásokon, a karszalag egyetlen érintésével élményeket lehet posztolni az interneten.

Vezetett túrák, Custom Bike Show, kaszkadőr show, műrepülő bemutató – látványos és izgalmas programok sorával készülnek a szervezők. A fesztivál fő programjának számító motoros felvonulásra idén is több ezer motorost várnak.„Emlékezetes 16. szülinapunk lesz, az biztos.” – zárta szavait Attila.

A fesztivál nem csak a motorozás, de a zene ünnepe is, ahol méltán világhírű magyar és nemzetközi együttesek felelnek a minőségi zenéért. Nyílt titok, hogy a fesztiválra soha nem látott sztár együttes érkezik, a Europe zenekar személyében, aki felejthetetlen rock koncerttel ajándékozza meg a közönséget. A hazai nagyok közül idén debütál a Kowalsky meg a Vega, de a fesztivál hangulatának szerves részei a Tankcsapda, a 40 éves Edda Művek, a Hooligans és az Anna and the Barbies.

A motoros programok hosszú sora után Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere vette át a szót, és köszöntötte az egybegyűlteket települése és Pákoznak nevében. “Nyugodtan mondhatom, hogy Alsóörsön mindenki várja már a fesztivált. Az Open Road Fest hozzátartozik a település életéhez, ilyenkor egy hétre igazi fesztiválvárossá alakulunk.” – mondta Hebling Zsolt.

A polgármester szavai után a zenekarok rövid felszólalásából kiderült, milyen újdonságokkal készülnek a fesztiválra. A Hooligans sokadik éve vendége az Open Road Fest-nek, a Harley életérzés és a szabadság megvan a zenéjükben „Nagy megtiszteltetésnek tartjuk, hogy egy színpadon, egy estén zenélhetünk a Europe-pal, aki a zenekar gyerekkori kedvence.” – nyilatkozta Endi, a Hooligans dobosa.

Ezt követően Pataky Attila fejtette ki, hogy az idei év különleges, hiszen idén ünnepli a zenekar a 40 éves fennállását, illetve az új 32. Edda lemezt. Ha ez nem lenne elég, a Pataky Művek lesz az elő zenekara, így apa és fia egy színpadon zenélhet.  Halkan hozzátette, hogy az Open Road Fest volt az a fesztivál, ahol szorosabb kapcsolatba került jelenlegi feleségével.

A sajtótájékoztatón mindenki közelről megnézhette, kipróbálhatta, hogy milyen az áhított nyereménymotor nyergében ülni. A gépet Kalmár Laca, a Ganxsta Zolee és a Kartel énekes-frontembere mutatta be egyéni stílusában a sajtó munkatársainak.

Az eseményt a motoros vetélkedő zárta, amelyen Németh Ádám újságírónak sikerült a leggyorsabban és legpontosabban végrehajtani a feladatot, így ő nyerte el a kapszulát a fesztiválra.

2015. június 10-én újra a motorosoké lesz, fesztiválvárossá alakul Alsóörs, kezdődik a nyár legvagányabb fesztiválja, az igazi szabadság, a 16. Harley-Davidson Open Road Fest.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/