/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kalapács alá kerül az egyik legritkább Jaguar

2019. október 31. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

A jármű aukciókon rendszeresen feltűnnek vonzó szupersportautók, ez a gép azonban egy picit különlegesebb, mint a többi. Ez ugyanis egy szuper ritka Jaguar C-X75 a legutolsó James Bond filmből.

A Jaguar XJ220 utódjának szánt C-X75 tanulmány formájában 2010-ben állt a közönség elé, és azonnal zajos sikert aratott. A Jaguar 2011 májusában be is jelentette, hogy megépíti a sorozatgyártású változatot. A jármű fejlesztése szépen haladt, azonban végül a gazdasági válság közbeszólt és a szuper-Jaguart elkaszálták. Összesen 5 darab prototípus épült belőle.

Közúton egyik autóval sem találkozhattunk, csupán a filmvásznon csodálhattuk meg: a C-X75 a 2015-ös 007 Spectre: A Fantom visszatér című filmben szerepelt, a film egyik ikonikus üldözési jelenetében használták. A 001-es sorozatszámú C-X75 egyébként számos ponton különbözik a tervezett szériamodelltől. Például 499 lóerős V8-as motor hajtja, emellett korlátozottan önzáró hátsó differenciálművet és hidraulikus kéziféket, továbbá AP Racing fékrendszert építettek bele.

Az RM Sotheby’s becslése szerint a narancssárga C-X75-ért 800 ezer és 1,2 millió dollár közötti összeget fognak fizetni a november 30-i árverésen.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/