/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kalapács alá kerül Sir Michael Caine első autója

2023. február 20. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Itt az alkalom, hogy a legendás brit színész, Sir Michael Caine első autóját, egy 1968-as Rolls-Royce Silver Shadow Drophead Coupét valaki beállítsa a saját garázsába. A lenyűgöző történettel bíró, makulátlanul felújított ritkaságot ugyanis március 15-én elárverezik, 100-150 ezer angol fontos becsült áron.

1968-ban Michael Caine besétált a londoni Berkeley téren található Jack Barclay bemutatóterembe, kezében egy bevásárlólistát szorongatva, amin a következő szavak szerepeltek: “tej, kenyér, újság, cigaretta, Rolly-Royce”. Az ápolatlan és borostás Caine-t azonban nem fogadták szívesen, végül kivezették a kereskedésből. Caine ekkor ellátogatott Mayfair másik Rolls-Royce kereskedésébe, a H.A. Fox-ba a Dover utcában. Ott aztán rátalált egy Silver Shadow-ra, amelyet éppen akkor állítottak be a kereskedésbe.

A 35 éves Caine megvásárolta az autót, és felfogadott egy sofőrt is. Egyrészt nem volt jogosítványa, másrészt ráébredt, hogy mennyivel olcsóbb így közlekedni, mintha tanulóvezetőként próbálna boldogulni, magas biztosítási díjakkal. És élvezettel hajtott el a Jack Barclay kereskedés mellett is, V-jelet mutatva az őt korábban elhajtó kereskedőnek.

Két évvel később a Silver Shadow-t megvásárolta John Leonard Ernest Leach (Jack Leach), a gazdagok és híresek kedvelt találkahelyeként ismert fulhami Gasworks étterem tulajdonosa. Leach innentől kezdve folyamatosan használta az autót, egészen 2013-ban bekövetkezett haláláig.

A Silver Shadow Two-Door Drophead Coupe nem gyakori darab, 1967 – 1971 között mindössze 506 darabot készített kézi munkával a Rolls-Royce házi karosszáló cége, a Mulliner Park Ward. A fekete Rolls-Royce immár teljesen felújítva várja, hogy új helyre költözzön. Március 15-én, a H&H Classics duxfordi aukcióján elárverezik, 100-150 ezer fontnyi összegre számítanak érte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/