/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kamionokra fejlesztett abroncsokat a Continental

2014. szeptember 30. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A Continental az új harmadik generációs Conti Hybrid gumiabroncs-családot kifejezetten a regionális árufuvarozásban részt vevő járművek nagyobb igénybevételére fejlesztette ki.

Kép: Continental

Az Európai Unióban a közúti áruszállítás 67%-át az országon belüli regionális fuvarok teszik ki. A fogyasztói szokások változása és a csomagküldő hálózatok népszerűségének ugrásszerű növekedése miatt mára ez a szállítási mód vált a legmeghatározóbbá.

Rövidtávon minden nehezebb

A regionális és a helyi áruszállítást végző teherautók rendkívüli igénybevételnek vannak kitéve. A gyakori fékezések és gyorsítások, a szűk helyeken történő manőverezés, a változó terhelés és a különböző útviszonyok jelentősen megterhelik a járművek alkatrészeit. Ezért ebben a szegmensben kifejezetten fontos szerepet töltenek be az abroncsok, amelyek közvetlen kapcsolatot biztosítanak a jármű és az út között. A Continental elsősorban a regionális áruszállítás által támasztott kihívásokra reagálva fejlesztette ki a Conti Hybrid gumiabroncs-családot, amely több méretben is elérhető a könnyű, a közepesen nehéz és a nehéz tehergépjárművek számára. (Az új rendszerek néhány év múlva már a profilmélységet is érzékelik.)

A fogyasztást is csökkenti

A 17,5 col átmérőjű, kormányzott tengelyre felszerelhető Conti Hybrid LS3, és a hajtott tengelyekre optimalizált Conti Hybrid LD3 12 tonnás össztömeggel rendelkező teherautók számára ajánlott. Ezek a harmadik generációs abroncsok széles körben felhasználhatóak, így nemcsak a városi és elővárosi közlekedésben érintett terítő áruszállítást végző járművek, hanem az autópálya-üzemeltetésben használt teherautók részére is ideális megoldást jelentenek. A Conti Hybrid LS3 és a Conti Hybrid LD3 egyaránt új többrétegű futófelülettel készülnek. A futófelület elkészítéséhez használt egyedi fejlesztésű alapanyag-keverék különösen ellenálló a kopással szemben, emellett csökkenti a gördülési ellenállást is. Ezzel párhuzamosan az oldalfalakhoz használt keverék minimalizálja a gumiabroncs belsejében keletkező hő mennyiségét, ezzel is tovább mérsékelve a fogyasztást. (A válság után nálunk is elkezdett az idén fellendülni az abroncspiac.)

Euro 6-os járművekre is

A Continental a 19,5 colos méretben készülő Conti Hybrid HS3 és a Conti Hybrid HD3 abroncsokat különösen a regionális áruszállításban dolgozó, 12 tonnás össztömegnél nehezebb járművek számára ajánlja. Az új Hybrid gumiabroncsok felépítésüknek köszönhetően a modern Euro 6-os járművek nagyobb tömegével is könnyedén megbirkóznak, továbbá jól alkalmazkodnak a regionális áruszállítást jellemző hektikus terheléshez. A harmadik generációs Conti Hybrid abroncscsalád fejlesztése során elsősorban a pótkocsik speciális futóműfelépítése került fókuszba, így ezek a gumiabroncsok különösen ellenállóak a kis helyen történő forduláskor fellépő oldalirányú csúszásokkal és erőhatásokkal szemben. Az új Conti Hybrid gumiabroncsok felhasználhatók például a konténereket szállító, illetve a hulladékfeldolgozó szektorban használt, valamint az egyes telephelyek közötti hosszabb utakat teljesítő járműveken is.

17%-kal hosszabb élettartam

A sokoldalú, országúton és autópályán is egyformán megbízható működést biztosító Conti Hybrid sorozat legnagyobb modellje 22,5 colos méretben készül a nehéz tehergépkocsik számára. Az új, ellenállóbb futófelületnek köszönhetően a gumiabroncs élettartama 17 %-kal nagyobb, és az optimalizált gördülési ellenállásnak köszönhetően az összes úttípuson gazdaságosabb üzemeltetést tesz lehetővé az előd abroncshoz képest. A futófelületen kialakított átlós lamellák biztosítják a Conti Hybrid HS3 kiváló tapadását még nedves útviszonyok között is, a speciálisan kialakított vállrész pedig a futófelületen belüli mozgás csökkentésével biztosít kifogástalan manőverezhetőséget. Az abroncsok fékezési jellemzői az univerzális felhasználási jelleghez igazodva tartósan kim

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/