/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kecskeméten készül a Mercedes CLA Shooting Brake is

2014. június 27. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Tovább folytatódik a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár sikertörténete: a Mercedes az új CLA Shooting Brake modelljét kizárólag Kecskeméten fogja gyártani, így a B- és CLA-osztályokkal együtt már három Mercedes modell készül majd nálunk.

„Kecskeméti telephelyünket, ahol időközben már három műszakban folyik a termelés, és amelynek a munkájával messzemenőkig elégedettek vagyunk, a CLA modell Shooting Brake variációjával erősítjük tovább“, – mondta Dr. Dieter Zetsche, a Daimler AG igazgatója és a Mercedes-Benz Cars vezetője, a toscanai S-osztály coupé bemutatója keretében.

A Mercedes-Benz a CLA Shooting Brake-et először ez év végén mutatja be. A modell piaci bevezetésére 2015. első félévében kerül sor.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a CLA után egy további modell, az új CLA Shooting Brake is kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el az ügyfelekhez világszerte. Reméljük, hogy a CLA Shooting Brake is hasonlóan sikeres fogadtatásra talál, mint a Mercedes-Benz CLA modellünk“, mondta Thomas Geier gyárigazgató.

A kecskeméti gyár a rastatti partnergyárral közös termelési hálózatban gyártja a Mercedes-Benz kompakt gépjárműveinek új generációját. Ez a hálózat döntő mértékben járul hozzá a kompakt gépjárművek gazdaságos termeléséhez, valamint lehetővé teszi a két gyár kihasználásának rugalmas, és mindenkor optimális vezérlését is.

2012. márciusa óta készülnek Mercedes-Benz B-osztály modellek a gyárban. 2013 januárja óta gyártják itt a gyár második modelljét, az új kompakt négyajtós kupét, a CLA-t, amely kizárólag Kecskeméten készül, és innen jut el a vevőkhöz világszerte.

Az új Mercedes-Benz kompaktmodell-generáció ebben az évben is folytatta sikeres szereplését: januártól májusig bezárólag 173 318 vevő döntött a csillagos márka mellett világszerte (+24,5%). A Mercedes-Benz már a tavalyi évben is 371 399 darabbal több kompakt modellt értékesített, mint az azt megelőző évben. (+ 64,0% többet, mint 2012-ben).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/