/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képek: idén 118 éves a világ leglassabb autóversenye

2014. november 12. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

Immáron 1896 óta kikerült az angol szabályozásból, hogy a gépjárművek előtt egy lobogós gyalogos haladjon. A britek ezt azóta is egy világraszóló parádéval ünneplik meg november első hétvégéjén.

November első vasárnapján a londoni Westminster Bridge-en sétálók mintha száz évet visszakerültek volna az időben: százával gördülnek keresztül a hídon az öreg oldsmobilok. Ez a „London to Brighton Veteran Car Run” ahol a résztvevőknek 86 kilométert kell végigfagyoskodniuk a nedves időben a déli parti fürdőhelyig. Igaz, a menetszél miatt nem kell aggódniuk, a résztvevőknek megengedett legnagyobb sebesség 32 km/h.

Az autóverseny hagyományai régre nyúlnak vissza. 1896-ban törölte el a brit parlament a „Vörös zászló törvényt” amely 4 mérföldben maximalizálta a közúti gépjárművek sebességét és kötelezővé tette, hogy egy vörös zászlóval felszerelt gyalogos haladjon a gépkocsik előtt. A 118 éve megrendezett „verseny” végén azóta is a résztvevők szimbolikusan széttépnek egy vörös zászlót.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/