/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Képeken az új Opel Astra kombi

2021. december 01. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Az ötajtós Astra szeptemberi bemutatója után az Opel ma leleplezte a kombi változatot, az új Astra Sports Tourert. Az újdonság már értékesítése kezdetétől a benzin- és dízelmotorok mellett kétféle plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz, jövőre pedig megérkezik a tisztán elektromos kivitel is.

A belső égésű motorok teljesítményskálája 110-től 130 lóerőig terjed, a plug-in hibrid kivitelek rendszerteljesítményének csúcsa pedig 225 LE. A benzines és dízel modellváltozatokhoz hatfokozatú kézi sebességváltó jár alapfelszerelésként, a nagyobb teljesítményű modellekhez nyolcsebességes automata rendelhető.

Az új Astra Sports Tourer 4642 mm hosszú, 1860 mm széles és 1480 mm magas, tengelytávja pedig különösen bő, 2732 mm-es (+70 mm). Hátsó rakodómagassága is mindössze 60 centiméter. A csomagtér 608 literes, amely kapacitás a hátsó üléstámlák előredöntésével 1634 literre növelhető. Így könnyen elfér akár egy közepes termetű kutya szállítódoboza is. Az alapkivitelben is 40:20:40 arányban osztott hátsó támlarészeket előre billentve ráadásul a megnövelt csomagtér padlója teljesen sík marad. Bár a plug-in hibrid változatok akkuját a padló alá építik be, még így is több mint 548 literes a csomagtartó alapmérete, és 1574 liter a maximum.

A belső égésű kivitelek csomagterének használati értéke még tovább fokozható a rendelhető “Intelli-Space” rendszerrel. Ez az áthelyezhető padlóelem egy kézzel is egyszerűen kezelhető, és két állásban (magas és alacsony) valamint 45 fokos szögben is rögzíthető. Ugyanakkor itt a kiszerelt csomagtértakaró rolónak a padló mindkét pozíciójában marad hely a csomagtartó aljában. A csomagtérajtó természetesen a hátsó lökhárító alatti lábmozdulattal is nyitható és zárható.

Ötajtós testvéréhez hasonlóan a stílusos megjelenésű új Astra Sports Tourer is határozott formairányt képvisel: az Opel első kombija, amely már a márka tiszta és határozott formafilozófiájának jegyében született. Az Opel új márkaarculatának központi elemét képező Vizor mellett a megjelenés fontos eleme az Opel Compass is, amelynél a karosszéria vízszintes és függőleges tengelyei az Opel emblémában találkoznak. A teljes orron keresztülhúzódó Vizor olyan technológiákat is magába foglal, mint az adaptív Intelli-Lux LED Pixel fényszórók és az első kamera.

Hátul az Opel Compass-t a csomagtérfedél Opel jelvénye és a magasra emelt függőleges harmadik féklámpa, valamint a keskeny hátsó lámpák vonalai határozzák meg. Utóbbiak azonosak az ötajtóson használtakkal, így kiválóan erősítik az egyes Astra változatok közötti családi kötelékeket.

Az utastér is hatalmasat lépett előre. A teljesen digitális Pure Panel tiszta és intuitív felhasználói élményt kínál. A központi kezelőelem az extraszéles érintőképernyő, amely úgy használható, akár egy okostelefon felülete, ugyanakkor a legfontosabb funkciók változatlanul fizikai kapcsolókkal működtethetők. Kábelekre sincs szükség, hiszen az alapkivitelekhez is elérhető újgenerációs multimédia és infotainment rendszer vezeték nélkül kapcsolódik az Apple CarPlay vagy Android Auto alkalmazásokhoz.

Az Astra Sports Tourer új technológiák egész sorát hozza el a kompakt kombik mezőnyébe. Ezek közül az egyik legfontosabb az adaptív és vakításmentes működésű Intelli-Lux LED Pixel fényszóró. A rendszer az Opel zászlóshajóiból, az Insigniából és a Grandlandből érkezett, 168 LED elemével a kompakt- és a középkategória élvonalbeli megoldásának számít. A vezetőt csúcskategóriás asszisztens rendszerek segítik. Ilyen a head-up kijelző és az Intelli-Drive 2.0 is.

A kiváló üléskényelem hagyományos Opel jellemző, az új Astra Sports Tourer házon belüli fejlesztésű első üléseit az Egészséges Hát Munkacsoport (AGR) minősítette. A különösen ergonomikus kialakítású ülésekhez számos kiegészítő állítási lehetőség is elérhető, az elektromos támladöntéstől egészen az elektropneumatikus deréktámaszig. A nappabőr kivitellel szellőztetés, vezető oldali masszásfunkció, valamint első és hátsó ülésfűtés is jár.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/