/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Készül a még erősebb gyári BMW M4?

2015. április 18. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Olyan információk láttak napvilágot, melyek azt állítják, a BMW építi az M4-es modell könnyebb és erősebb változatát. Az M4 CSL vagy GTS néven bemutatkozó modell száz kilogramm tömegcsökkenés mellett 500 lóerős teljesítménnyel érkezhet.

Egyes – még nem megerősített – források szerint a bajorok nem álltak le a BMW M4 fejlesztésével az alapkiadás érkezése után, ugyanis jövőre érkezhet a híres CSL – mások szerint GTS – kiegészítőnévvel ellátott legkeményebb változat.

Az újdonság valószínűleg sok aerodinamikai elemet fog örökölni a jelenleg MotoGP biztonsági autójaként használt spéci M4-esről, így akár az ebben bemutatott vízbefecskendező rendszert is átültetheti a világon elsőként egy szériaautóba a BMW.

Az Automobile Magazin úgy értesült, az átdolgozott példány nagyjából 100 kilogrammal lesz könnyebb az 1610 kilogramm körüli alapmodellnél a szénszálas első ülések installálásával, illetve a felesleges extrák és kiegészítők (például a hátsó üléssor) kiszerelésével. Plusz pénzért pedig akár bukókeretet is lehet majd kérni az autóba.

Azonban itt még nem áll meg a bajorok tudománya, ugyanis a 3.0 literes sorhatos turbómotort 431 lóerőről (317 kW) és 550 Nm-ről 500 paripára (368 kW), illetve 600 Nm leadására teszik képessé a mérnökök, így biztosan négy másodperc alatti százas sprintre, valamint 300 km/óra körüli végsebességre számíthatunk.

A modell csak korlátozott darabszámban – előreláthatólag 750 példányban – lesz megvásárolható, ám egyelőre ismeretlen árcédulával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/