/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két és fél millió Suzuki Esztergomból

2014. július 15. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Újabb mérföldkőhöz érkezett a járműgyártás Esztergomban: 2014. július 9-én legördült a gyártósorról a Magyar Suzuki gyártotta két és fél milliomodik gépkocsi. A harmadik generációs, 1200 köbcentis fehér Swift a magyar utakat rója majd.

A Magyar Suzuki Zrt. – a cégcsoport egyetlen európai gyártóvállalata – huszonhárom éves történetét számos népszerű Suzuki modellgeneráció fémjelzi. A kétmilliós darabszámot 2011-ben, a cég alapításának huszadik évfordulóján érte el a termelés. Most újabb jeles pillanat érkezett el a vállalat életében: az alkalmazottak odaadó munkájának köszönhetően legördült a sorról a két és fél milliomodik gépjármű, egy harmadik generációs, GL felszereltségű Swift. Az ünnepelt modell fehér színű, ötajtós, és 1,2 literes motorral, kézi váltóval, légkondicionálással van felszerelve.

A két és fél milliós gyártási szám elérése a Suzuki magyar ügyfelei számára is jó hír, a hazai kereskedők ugyanis különféle akciókkal kedveskednek az esemény apropóján. A mindössze 2,5%-os THM-es különleges ajánlat két Suzuki modellre terjed ki: a GL felszereltségű Swift most 2 799 000 forintért, a GLX felszereltségű SX4 2 899 000 forintért kapható zárt végű lízingkonstrukcióban, korlátozott számban, a készlet erejéig.

A termelés újabb felfutására kicsit várni kell, a gyár ugyanis az év hátralevő részében a legutóbbi Frankfurti Autószalonon megismert iV-4 tanulmányautó szériaváltozatának sorozatgyártását készíti elő. Az új modell 2015 elején debütál. Folynak az előkészületek a termelés teljes átállítására – a technológiai fejlesztést és a munkaerőképzést is ideértve –, hogy az új kompakt szabadidőautó iránt Európában és más exportterületeken várható keresletet a gyár maradéktalanul képes legyen kielégíteni. Augusztustól az esztergomi üzem egy műszakban termel, az így kieső mennyiséget később, az új modell gyártásának megkezdését követően pótolja.

A Magyar Suzuki jelentős összeget ruházott be legutóbbi modellje, a C-szegmensbe lépő SX4 S-Cross gyártás-előkészítése során, s most hasonló volument, mintegy 160 millió eurót áldoz arra, hogy felkészítse az üzemet az iV-4 szériaváltozatának gyártására.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/