/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két éven belül jöhet a Lexus szuper-SUV

2018. december 05. 19:40   |   Autoblog
címkék:  

Érdekes kettősség figyelhető meg az autók fejlesztésében. Az egyre szigorodó emissziós normáknak köszönhetően a motortervezés során ma a fő trend a lökettérfogat és a hengerszám csökkentése. A downsizing mellett ugyanakkor tetten érhető az autók méretnövekedése is. Ez különösen igaz a luxuskategóriára, ahol hamarosan egy új modellel jelenik meg a Lexus.

LF_1_con

A luxuskategóriában a vevők árérzékenysége nem szab határt a kínálható technológiának és a mind nagyobb méreteknek. A nagyméretű SUV-k száma ugyanis egyre csak nő; míg a közelmúltig a BMW X5, Audi Q7 vagy az akár hétüléses Lexus RX voltak a legnagyobb behemótok, ma már az Audi Q8 mellett a Bentley vagy akár a Rolls-Royce is kínál hatalmas SUV-t, viszont a vevők által megkövetelt teljesítményt feltöltéssel vagy ritkább esetben hibrid rendszerek alkalmazásával érik el a gyártók.

18-11-25-lexus-lf-1-limitless-production

Ebbe a piaci szegmensbe tör majd be – várhatóan két éven belül – a Lexus. A 2018-as Detroiti Autókiállításon bemutatott LF-1 Limitless tanulmányautó ugyanis a legfrissebb hírek szerint már egy évvel korábban, akár 2020 végén sorozatérett lehet. Mivel az LF-1 – amennyiben marad a név – a márka abszolút zászlóshajója lesz, nemcsak méretei, de műszaki tartalma és teljesítménye is a Lexus legjavát hivatott képviselni. A hajtást ezért az LS 500 luxuslimuzinból is ismert kétturbós V6-os benzinmotorra bízzák, s a teljesítménye várhatóan 425 lóerő vagy efölött alakul majd. Ha Lexus, akkor nem maradhat el a hibrid hajtás sem. A legfrissebb hírek szerint szintén az LS-ből vagy az LC kupéból ismerős multi-stage hibrid rendszer is bekerülhet a hatalmas SUV-ba.

18-03-20-lexus-lf-1-spread2

S mivel az elitmárkák már nem nélkülözhetik a házon belüli teljesítménynövelést és exkluzív megjelenést biztosító speciális modelleket, a Lexus LF-1 is kaphat F Sport változatot. A BMW M és a Mercedes-AMG modellek méltó ellenfelének szánt F Sport kaphatja meg azt a duplaturbós V8-as benzinmotort, amelyről már az LS és az LC kapcsán is hallhattunk híreket. A várhatóan 660 lóerő körüli teljesítményszinttel a legnagyobb Lexus olyan különleges modellekkel is felveheti majd a versenyt, mint például a 650 lóerős Lamborghini Urus.

Az LF-1 gyártásáról még nem született hivatalos döntés, de az újságírói értesüléseket nem is cáfolta a márka.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/