/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két különböző Toyota Suprát eresztett egymásnak a Top Gear – videóval

2022. július 02. 12:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tuningolt régi Supra a szériaállapotú új ellen: vajon melyik a gyorsabb a Top Gear tesztpályáján? A 29 éves sárga A80-asban 527 lóerős 2JZ sorhatos dolgozik, a J29-es GR Suprában pedig a BMW 340 lovas motorja. Meglepő eredmény született.

A Top Gear Youtube-csatornájára került fel nemrég egy videó, amelyben egy 1993-as, tuningolt A80-as Supra Turbót hasonlítottak össze egy új, háromliteres motorral szerelt GR Suprával.

Közel 30 éve, amikor a negyedik generációs Supra megjelent, az autós magazinok Porschékkal, Ferrarikkal, Aston Martinokkal emlegették egy lapon, ugyanis a Turbo változat 330 lóerős teljesítménye tényleg a szupersportautók közé sorolta. Főleg az igen megbízható és a tuningot is jól viselő sorhatos motorja, a 2JZ (és természetesen a 2001-ben forgatott Halálos iramban c. mozifilm) miatt vált belőle legenda, hatalmas űrt hagyott maga után, amikor a Toyota 2002-ben befejezte a gyártását.

Nem kevesebb mint 17 évet kellett várni az utódra, amely szintén soros hathengeres motort kapott, azonban egyenesen a BMW-től (mivel a modell édestestvére az új Z4-esnek) ezen kívül a közös vonás még az automataváltó, valamint a hátsókerék-hajtás, de itt véget is érnek a hasonlóságok.

A Top Gear új videó rovata, a Stig’s Garage általában új, egymás konkurenseinek számító autókat vagy egy adott típusnak a mai és egy régebbi generációját veti össze. Ezúttal utóbbira került sor, ugyanis egy 1993-as Suprát (A80) hasonlítottak össze egy 2022-es GR Suprával (J29). Az A80-asban egy erősen tuningolt, ikerturbós, 527 lóerős, 639 Nm nyomatékú 2JZ motor dolgozik négyfokozatú automataváltóhoz kapcsolva, míg a modern GR Suprát a BMW tuningmentes, 340 lóerős, 500 Nm nyomatékú egyturbós motorja (B58) hajtja a nyolcfokozatú ZF egységen keresztül.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy a 187 lóerős teljesítménykülönbség bőven kiegyenlíti a régebbi váltó, futómű és egyéb rendszerek, valamint a tömegkülönbség okozta hátrányt (az A80-as Supra 1585 kg-ot nyom, 90-nel többet, mint a GR Supra), de az eredmények mást mutattak: a jelentős motorerő-különbség ellenére az A80-as Supra csak 1:33,3 perces köridőt futott, amivel 10,1 másodperccel kikapott utódjától. Ebben legnagyobb szerepet a régi Supra négyfokozatú automatája kapta, ugyanis nem lett felkészítve a bődületes teljesítménytöbbletre, ráadásul az önzáró differenciálműve sem működött már megfelelően. Egy szakértő szerint ilyen különbségnek semmiképp nem szabadna lennie, egy megfelelően átalakított A340-es négyfokozatú automata villámgyors váltásokra képes, és akár 1000 lóerőt is tud kezelni; egy ilyen, alaposan feltuningolt motorral az A80-as Supra akár 8 másodpercen belül is képes megfutni a klasszikus negyed mérföldes távot, ami több mint 4 másodperccel jobb, mint a szériaállapotú GR Supra ideje.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/