/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két mindenre kész Lexus LX 600 koncepciómodellt hozott az idei SEMA

2022. november 15. 16:10   |   Autoblog
címkék:  

Las Vegasban, az Egyesült Államok legnagyobb tuningkiállításán két olyan Lexus LX 600 is bemutatkozott, amelyek láttán nem kérdés, hogy a luxusterepjárók egyik legkedveltebb amerikai modellje készen áll bármilyen szabadidős kalandra. Íme, a Lexus LX 600 Urban Concept és a Lexus LX 600 Alpine Lifestyle Concept!

Már a tavalyi évben is óriási sikert aratott a SEMA-n bemutatott új, 2022-es Lexus LX 600. Egyáltalán nem meglepő egy tuningkiegészítőkkel foglalkozó kiállításon, hogy megannyi utólagos alkatrészeket forgalmazó és gyártó cég lát fantáziát a hatalmas, prémiumkategóriás 409 lóerős SUV-ban.

Az LX 600 névre keresztelt csúcsmodell egy évvel ezelőtt is igen kompetensnek bizonyult a kiállításon, ám idén szintet léptek a mérnökök, hiszen két különböző átalakítást is bemutattak.

2021-ben a Lexus legnagyobb modelljének történetében először F Sport csomaggal álmodták újra a hatalmas TNGA-F platformos luxusterepjárót. Ezt gondolta most még egy lépéssel tovább a japán prémiumgyártó, egy igen vonzó, egyedi építésű tuningváltozatot bemutatva, amelyet Lexus LX 600 Urban Concept névre kereszteltek.

A városból néhanapján kiszabaduló, ám akkor valódi szabadságra és terepkalandokra vágyó felhasználónak szánt új változat némileg kontrasztban is áll emiatt az F-Sport kivitel robusztus, mindenen áttörő dinamikus stílusával. Az Annex Marketing csapata által összeállított Urban Concept ugyanis visszafogottabb, szofisztikáltabbnak mondható küllemét a hétköznapi használatot is szem előtt tartva válogatták össze.

Mindez már a látványnál egyértelművé válik, az Urban Concept ugyanis közel sem olyan vad, mint amilyen a tavalyi F-Sport volt: egy alacsonyabb, könnyedebb, földhöz ragadtabb külsőt kölcsönöz a modellnek a teljesen egyedi Artisan Spirits többrészes bodykit. Az egyedi lökhárítók és küszöboldatok jól illeszkednek az LX 600 stílusához, ezért is fényezték őket a karosszéria színére, már persze azokon a részeken, ahol nem villan ki fedetlenül a szénszálas műanyag.

Ettől még természetesen egyértelmű marad, hogy ez valami más, valami vadabb. Ebben segít a 24 colos HRE 540 Series felniszett, amely a Satin Bronze fényezést fekete részletekkel megfűszerezve kerül az LX-re. A felnik mögött hatalmas, szintén feketére fényezett Brembo B-M8 fékek lapulnak, az autó alatt pedig az Artisan Spirits Black Label Titanium kipufogórendszere gondoskodik a kellő hanghatásokról.

Azoknak is kínált viszont Lexus-logós megoldást a SEMA, akik nem csak alkalmanként vágnának át az erdőn, hanem egyenesen Bigfoot nyomába erednének, mindezt természetesen a lehető legnagyobb kényelemben. Az LX 600 Alpine Lifestyle Concept azoknak szól, akiknek a vérükben van a kalandvágy.

Az otthon kényelmét nyújtó overlander a Lexustól megszokott prémiumérzet és minőség mellett kiváló terepképességekkel és rengeteg kirándulós, terepjárós extrával felszerelve mutatkozott be. Ezt az autót a Hiraku Co. gondolta tovább az eredeti LX 600 modellből kiindulva: az Alpine Lifestyle Concept tucatszámra használja fel a legismertebb overlanding kiegészítőkkel foglalkozó cégek legjobb utólagos alkatrészeit.

A Dissent haspáncéljával, a JAOS szénszálas lökhárító-toldataival és alumínium fellépőjével, illetve a Rigid Industries fénytechnikájával egy pillanat alatt egyértelművé válik, hogy mihez képest visszafogott az Urban Concept. Ez tagadhatatlanul egy másik liga, amire a 20 colos, kovácsolt Vossen Anthracite felnik is emlékeztetnek, ezeket BF Goodrich terepgumikkal szerelték. A teljesen egyedi koncepciót megálmodó cég kiemelte, hogy ezen az autón semmi sem csak dísznek van, minden kiegészítő komoly és egyértelmű célt szolgál.

A tetőn például ott virít a Dissent Off-Road Aluminum Rack System néven ismert tetősíncsomag is, ami rengeteg extra felszerelés rögzítését teszi lehetővé. Az itt elhelyezett a kempingkiegészítőket a YETI biztosította a koncepcióhoz: a hűtőtáskáktól kezdve a kempingszékeken át az ásólapátig mindenféle hasznos eszköz került a márkás tetőcsomagtartóra.

Az autóban is rengeteg extra tárolóhelyet alakítottak ki, mit sem törődve azzal, hogy az LX már a gyártósorról érintetlenül legurulva is rengeteg rekesszel rendelkezik, amelyekben az utasok kényelmesen és biztonságosan tudják tárolni holmijukat. A kempingezéshez és a vadonban túléléshez azonban több minden szükséges, mint a kontinens kényelmes átszeléséhez, így bent a YETI LoadOut GoBox egységei és a TrekBoxx Expedition rendszere is a kalandvágyó utasok segítségére sietnek, de még egy aprócska mobilkonyha is helyet kapott az autóban.

Hab a tortán a Switch-Pros 9100 Series kapcsolósorral ellátott, különálló áramforrással rendelkező elektromos rendszere, amely nem csak az autó utólagos extráit és az egyéb, külső kempingkellékeket táplálja, hanem emellett még bluetooth kapcsolattal is rendelkezik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/