/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két modell összevonásából született az új Mercedes-Benz CLE

2023. július 08. 07:00   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatta új középkategóriás kupé és kabrió modelljét a német prémiummárka. A Mercedes CLE a C- és az E-osztály kupé és kabrió modellek helyét veszi át, így egy kicsit mindkettő felé húz valamiben. De mit is tudhatunk róla?

Meglepő kupé és kabrió kiadásban elérhető modellt mutatott be a Mercedes-Benz. A CLE néven piacra kerülő négyüléses négykerekű ugyanis úgy ékelődik két testvére közé, hogy azok helyét veszi át.

Így tehát közvetlen utód nélkül marad a C- és az E-osztály kupé és nyitható tetős változatai. A CLE-t méretben és felhozatalban is a kettő közé pozícionálja a gyártó: 4850 mm-es hossza 164mm-rel haladja meg kisebb rokonát, így az utastér mellett a csomagtartó mérete is nagyobb lesz, persze az E-osztályétól némiképp elmarad majd.

A karosszéria formavilága megegyezik napjaink csillagmárkásainak dizájnjával, közelebbről megnézve inkább az új C-osztály elemeit vélhetjük felfedezni rajta. Az osztott hátsó lámpákat egy designelem köti össze, 18 collos alufelnik járnak majd hozzá alapáron, de 20-as görgőkkel is kérhető lesz. A kabrió variáns tejesen elektromos, szigetelt vászontetőt kap – akár piros színben.

A belső térben két nagy kijelző uralja a műszerfalat: a kormány mögötti egy 12,3 collos megjelenítő, mely főként az utazással kapcsolatos információk átadásáért felel, míg az állítva tájolt 11,9 collos központi monitor főleg a szórakoztatásért felel az újgenerációs MBUX infotainment rendszerrel a fedélzeten.

A motorokat illetően egyelőre csak lágyhibrid kiadásban lesz kapható a CLE, melyben az elektromos egység az eddigi modellekben alkalmazott 20 helyett 23 lóerőt lesz képes leadni. A kínálat alján 2.0 literes négyhengeres turbómotorokat találunk, míg a csúcsot a 3.0 literes hathengeresek adják. Az AMG változatról egyelőre még nincsenek hírek, viszont azt már tudjuk, hogy lesznek konnektorról tölthető hibridek is a kínálatban, ám ezekre 2024 második feléig kell várnunk. A gyengébb változatok hátul, az erősebbek mind a két tengelyen hajtanak majd.

Az első példányok kupé kiadásúak lesznek és még az idei év végén megjelennek, míg a felhozatal nagyja jövőre érkezik, a belépő ár pedig 20 millió forint felett várható. Érdekességképp emlékezzünk meg róla, hogy ezzel a húzással a Mercedesnek csupán két nyitható tetejű autója marad: az egyik a most említett CLE, a másik az SL-osztály.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/