/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Két új terepváltozattal bővül a Ford Ranger kínálata

2023. március 28. 17:10   |   Autoblog
címkék:  

A Ford bemutatja az új Ranger Wildtrak X és Ranger Tremor modellváltozatokat. Mindkét jármű azoknak a vásárlóknak készült, akik a kemény terepen is jól boldoguló, sokoldalú autóra vágynak, ezért alaposan átdolgozták a futóművet, és off-road használatra kifejlesztett vezetéssegítő rendszerekkel látták el az autókat. Emellett mindkét kocsi kemény, új stílusú külsőt kapott.

A Ranger modell már a Wildtrak X és Tremor bemutatását megelőzően is minden idők legmagasabb éves értékesítési eredményét könyvelhette el Európában. A 44,9 százalékos piaci részesedés is új rekord, és az előző évihez képest 18 százalékkal magasabb piaci részesedésnek köszönhetően a modell immár zsinórban nyolc éve vezet a pickup kategóriában. Az új modellváltozatok 2023 áprilisától rendelhetők meg itthon, és az első autókat várhatóan 2023 augusztusában kapják meg a vásárlók.

Ranger Wildtrak X

A Ranger Wildtrak X változat alapja a Wildtrak modell, amelynek hasmagasságát 26 mm-rel, nyomtávját pedig 30 mm-rel növelték, hogy még szilárdabban megvethesse a lábát a kemény terepen. Az alapáron beépített Bilstein nagy teljesítményű, helyzetérzékelős lengéscsillapítók a rugóút teljes hosszában megfelelő csillapító erőt adnak, úgy javítva a terepképességet, hogy közben az autó országúti teljesítménye sem romlik. A nagy igénybevételre tervezett kormányszervo és az acél kartervédő elem még magabiztosabb mozgást biztosít a terepen.

Az új, alapáras off-road rendszerek közt megtalálható a kanyarodási asszisztens, ami fékezés alapú nyomatékvektor-szabályozással akár 25 százalékkal is szűkítheti a fordulókört az élesen kanyarodó ösvényeken. A Terepmeneti Vezérlés hasonlóan működik, mint a sebességtartó automatika: a vezető beállíthatja a kívánt (32 km/óránál alacsonyabb) sebességet, és a jármű automatikusan adagolja a gázt és a fékerőt, tartva a kívánt tempót, hogy a vezetőnek a nehéz terepviszonyok közt csak a kormányzásra kelljen összpontosítania. A Sziklán Araszolás üzemmód – ami eddig csak a Ranger Raptorban állt rendelkezésre – átkalibrálja a gázreakciókat, a kipörgésgátló működését és a sebességváltó fokozatválasztását, hogy az autó jól uralhatóan araszoljon végig a sziklás vagy egyenetlen talajon.

Az összes Wildtrak X modellt a Ford jól bevált 2,0 literes EcoBlue biturbó dízelmotorja hajtja 500 Nm forgatónyomatékkal (ez már 1750 1/perc fordulatszámtól rendelkezésre áll) és 205 lóerő teljesítménnyel egy 10-fokozatú automata sebességváltón keresztül. Alapáras az új fejlett állandó összkerékhajtási rendszer is a kényelmes ‘kapcsold-be-és-felejts-el’ üzemmóddal, ami mindig a legjobb teljesítményt biztosítja.

Széles nyomtávjával, alsó védőelemeivel és emelt hasmagasságával a Ranger Wildtrak X még az eddigi Wildtrak változatnál is hatásosabb vizuális üzenetet sugall. Erre még inkább ráerősít, hogy a hűtőrács keretét, a lökhárító H-keretét, a sárvédő-szélesítéseket és a hátsó lökhárítót különleges Asphalt Black színre fényezték. A külön megrendelhető mátrix LED fényszórók a hűtőrácsba épített kiegészítő lámpákkal kiváló fényviszonyokat teremtenek. A kemény off-road stílusra vaskos Wildtrak X emblémák, feketített Ford-emblémák, fekete 17 colos könnyűfém keréktárcsák és fehér feliratos terepgumik teszik fel a koronát.

Az utastérben a Miko velúrral kárpitozott üléseken exkluzív Wildtrak X hímzés látható, míg a műszerfal felső részét, az ajtópaneleket és a középkonzolt kontrasztos Cyber Orange öltésekkel díszített, lágy tapintású Terra velúr borítja. A beépített konnektivitásnak köszönhetően alapszolgáltatás a csatlakozás a FordPass alkalmazáshoz, illetve az olyan Ford Pro szolgáltatásokhoz, mint a használati értéket optimalizáló Ford Liive.

Ranger Tremor

Az új Ranger Tremor alapja a kemény munkára tervezett Ranger XLT, és az autó megkapta a Wildtrak X futómű- és technológiai fejlesztéseit (többek közt az új összkerékhajtási rendszert), hogy kiszolgálja a magabiztos off-road képességű pickupra vágyó vásárlókat.

Az áttervezett futómű-geometriának köszönhetően a jármű kiállása keményebb és stabilabb lett, és ezt a hatást tovább erősíti, hogy nőtt a nyomtáv és nagyobbak a kerékív-szélesítések. A Ranger Tremor kalandkedvelő természetét látványosan kihangsúlyozza a hosszan hátranyúló bukócső, míg az alumíniumöntvény oldalfellépők és a jól látható elülső vonószemek az autó funkcionális stílusát erősítik. A modell merész kiállását még látványosabbá varázsolja néhány külső elem és a hűtőrács különleges Boulder Grey fényezése.

A Ranger Tremor üléseit és padlóját vízálló, könnyen tisztítható műbőr borítja. Egy opcionális (előre bekábelezett) mennyezeti kapcsolócsomag hat bemenetet kínál a csörlők, a LED fényhidak és más tartozékok használatához, amelyek a Ford márkakereskedésekben, vagy online a Ford Shopban rendelhetők meg.

A Ranger Wildtrak X és a Tremor vásárlói egyaránt felszerelhetik autójukra a Ford új, innovatív rugalmasan állítható tetőcsomagtartóját. Ez az egyedülálló megoldás a tetőcsomagtartó és az előre-hátra csúsztatható állvány révén lehetővé teszi, hogy a hosszú tárgyakat a tetőmagasság fölött lehessen szállítani, ne pedig a fülke és a platóhátfal közé beszorítva. Ezzel nemcsak biztonságosabb a szállítás, hanem hasznos hely szabadítható fel a platón. A Rugalmasan Állítható Tetőcsomagtartó 2023 márciusától a Ranger Limited és Wildtrak modellváltozatokhoz is megrendelhető opcióként.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/