/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kétmillió darabnál jár az 1-es BMW

2015. március 07. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

A bajor gyártó elkészítette a kétmilliomodik 1-es BMW-t. A jubileumi modell mindössze néhány nappal az új 1-es sorozat gyártásának beindítása után született meg a regensburgi létesítményben. Az autó egy japán ügyfélhez kerül.

2015. március 28-án kezdetét veszi az új BMW 1-es sorozat nemzetközi értékesítése, azonban előbb még egy fontos számhoz érkezett a népszerű prémium kompakt.

Ugyanis elkészült Németországban a kétmilliomodik darab 1-es, amely alig néhány nappal az új 1-es sorozat gyártásának beindítása után gördült le a gyártósorról. A jubileumi modell egyike azon négykerekűknek, amelyeket ázsiai exportra készítettek. Az ötajtós, Estoril kék metál fényezésű, M Sport csomagos BMW 120i egy Japánban élő ügyfélhez kerül.

A regensburgi gyártósor jubileumával újabb fejezetéhez érkezett a BMW 1-es sorozat nemzetközi sikertörténete: a modell 2014 nyarának végén ünnepelte fennállásának tízedik évfordulóját, most pedig elérte a kétmilliós gyártási darabszámot. A kompakt szegmensben mind a mai napig egyedülálló, hátsókerék-meghajtásra épülő kiváló hajtásláncával és futóművével a BMW 1-es sorozat felülmúlhatatlan mércét állított fel kategóriájában a sportosság terén.

A friss modell öt- és háromajtós változatban egyaránt kapható lesz a nemzetközi piacon. Mindkét karosszériaváltozathoz három- és négyhengeres egységek lesznek kérhetők, míg a csúcsot az M Performance soros hathengeres TwinPower Turbo technológiával dolgozó egysége fogja jelenteni 326 lóerő (240 kW) társaságában és 8,0 literes átlagfogyasztást ígérve. A belépő szintet a 109 lóerős (80 kW) 1.5 literes benzines aggregát fogja jelenteni. A dízeleknél a 116 lóerőt (85 kW) teljesítő 116d EfficientDynamics Edition várható a paletta alján akár 3,4 literes átlagfogyasztással.

Az új BMW 1-es sorozat felszereltségi listájának középpontjában a szériában kínált iDrive vezérlőrendszer és a modellsorozathoz most először elérhető, opcionális full-LED fényszórók állnak, miközben egyaránt elérhető a modellhez a Stop & Go funkcióval felszerelt, radar-alapú tempomat (Active Cruise Control), a parkolást segítő rendszer (Parking Assistant) legújabb generációja és a kamera-alapú vezetést támogató (Driving Assistant) opció. Az extraként elérhető Professional navigációs rendszer automatikus térképfrissítést is biztosít (a beépített SIM kártyának köszönhetően), amely az autó regisztrálását követő első három évben minden BMW-ügyfél számára díjmentes.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/