/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ráfekszik a motorsportra a Renault

2016. február 05. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

A Renault Csoport elnöke és vezérigazgatója, Carlos Ghosn egy, a Renault műszaki központjában tartott eseményen bemutatta a márka új motorsport programját. Eszerint a Renault Sport részleget két részre bontják, a Renault Sport Cars felel ezután az utcai sportmodellekért, a Renault Sport Racing pedig a márka széles körű sporttevékenységeit fogja össze, köztük a frissen létrehozott Renault Sport Formula 1-es istállót és a Renault e.dams-szet.

A Renault Sport Cars irányítja ezentúl a Renault Sport modellek fejlesztését és kereskedelmi forgalomba helyezését. Tőlük kerülnek majd ki az olyan hot hatch-ek, mint a Mégane RS, a Clio RS vagy a szelídebb GT modellek, mint például az új Mégane GT. Kutatás-fejlesztésre is nagyobb összegeket fordítanak majd, a rövidtávú célok között a márka nemzetközi ismertségének előmozdítása is szerepel.

A Renault Sport Racing égisze alatt tömörül majd az összes Renault motorsport tevékenység, így az új Renault Sport Formula One Team, a Renault e.dams, a Formula Renault 2.0, a Renault Sport R.S.01 Trophy, valamint más ügyfél verseny és rali programok.

A Renault az új struktúrát két dologra fogja használni. Először a Renault Sport márkát kívánja népszerűsíteni és szélesebb rétegek számára ismertté tenni a Formula 1-es csapaton keresztül. Másodszor a Formula E bajnokság és például a Clio Kupa révén a Renault termékportfólió egyéb aspektusait is szeretné bemutatni a közönségnek.

A Renault Sport Racing és Renault Sport Cars egymással szoros együttműködésben fognak dolgozni, hogy a versenytechnikát az utcai modellekbe is átültessék. Ennek első demonstrálására a Monacói Nagydíjon kerítenek sort.

A verseny aktivitások középpontjában az újonnan alapított Renault Sport Formula-1 csapat áll majd. Az R.S.16 versenyautó karosszériáját Enstone-ban fejlesztik és állítják össze, míg az R.E.16 erőforrást Viry-Châtillonban fejlesztik és szerelik össze. A Forma-1-es csapat szakmai partnere az Infiniti lesz. Mérnöki támogatást nyújt a Renault Energy motorjaiban található energia-visszanyerő rendszerhez (ERS), amely két motoros generátor egységet, az MGU-H-t és MGU-K-t, valamint az akkumulátort foglalja magában.

Létrehozzák a Renault Sport Academy-t is, melynek elsődleges feladata tehetségek felkutatása lesz, akiket be tudnak emelni a Formula 1-be. A motorsport újra a Renault márka integráns része lesz.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/