/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kevesebbet fogyaszt a Lamborghini Huracán, mint gondolnánk

2015. június 13. 19:15   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Egy amerikai intézet kíváncsi az autók valós körülmények közötti fogyasztására, hogy mennyivel tér el a gyártó által megadottól. Legújabb tesztjükben a Lamborghini újdonsága szerepelt, ráadásul meglepetésre a gyári értékhez képes 11%-kal kedvezőbb adattal.

Valós körülmények közötti tesznek vetette alá a Lamborghini Huracánt az amerikai Emissions Analytics, hogy megtudja, mennyire lódít a laboratóriumi körülmények között megállapított 14,7 literes vegyes átlag.

Mint az ismert, a Huracán meghajtásáról a Gallardóból is ismerős 5.2 literes V10-es szívó egység gondoskodik, azonban az elődből már egy igencsak továbbfejlesztett állapotban került a fiatalabb négykerekűbe, így 610 lóerőt (448 kW) képes leadni, miközben állítólag étvágyát is sikerült mérsékelni.

Az intézet mérései alapján olyan jól sikerült az optimalizálás, hogy a méretes blokk náluk beérte mindössze 13,2 literrel száz kilométerre vetítve. Ezzel olyan népszerű járgányokat is maga mögé utasított, mint a Mercedes-Benz ML63 AMG, a Cadillac Escalade, a Range Rover V6 Supercharged vagy épp a Chevrolet Camaro ZL1.

Persze az megint más kérdés, hogy egy jobban „rendeltetésszerű” használat esetén milyen sűrűn kell a benzinkútra járnunk az olasz sportkocsival, de ez már csak a tulajok baja, akik valószínűleg így sem a kedvező fogyasztás miatt voksoltak a mérges bikára.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/