/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ki venne Peugeot 508-at 59 millió forintért?

2014. július 05. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába váltak szabadon vásárolhatóvá külföldről behozott autók Kubában, a hihetetlenül magas árak miatt hat hónap alatt csupán 50 darab négykerekű kelt el.

Magyarországon talán most először mondható el hat év után, hogy kezd lábra állni az autópiac. Ugyanez azonban nem állapítható meg Kubáról, ahol bár engedélyezték a külföldről behozott autók és motorok értékesítését, a megfizethetetlen árak miatt mindössze 50 gépkocsinak és 4 motorkerékpárnak sikerült gazdára találnia.

Még az 1959-es kubai forradalom után a kormány szigorítása miatt vált lehetetlenné új autót vásárolni, így a tulajdonosok kénytelenek voltak megtartani akkori gépjárműveiket, melyek az évtizedek során megannyi javításon és renováláson átestek, ám mostanra állapotuk annyira leromlott, hogy a szocialista állam vezetői idén januárban engedélyezték a gépjárművek külföldről történő importálását, melyeket csakis helyi kereskedők végezhetik.

Bár az érdeklődés rögtön magasnak bizonyult, a potenciális vásárlókat elrettentették a hihetetlenül magas árak. Például egy új Peugeot 508-ast alaphangon 59 millió forintnak megfelelő kubai pesóért vihetne haza az átlagosan havonta (!) 4500 forintot kereső polgár.

Így nem csoda, hogy az összesen 54 eladott járműből generált 288 millió forintos bevétel 5,3 milliós átlagárat jelent, ami nagyjából egy 2005-ös Renault értékével egyenlő. Mindenesetre a helyiek remélik, ez csak egy ideiglenes állapot, és hamarosan jókora mértékben elkezdenek esni az árak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/