/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ki vezeti az F1 “sprintbajnokságát”?

2024. április 16. 11:03   |   Autoblog
címkék:  

Az új sprintformátumot a hétvégén, a Kínai Nagydíjon láthatjuk először a szezonban, és összességében ez lesz a 13. alkalom, hogy sprintversenyt rendeznek.

Amikor 2021-ben először bevezették, mindössze három sprintfutamot rendeztek. Ugyanez történt a következő, 2022-es szezonban is, mielőtt tavaly megduplázták a sprintek számát.

A 2023-as, 22 futamból álló szezonban hat sprintversenyre került sor, és idén is hatot terveznek a rekordot jelentő versenynaptárba besűríteni.

A Shanghai International Circuit ad otthont az idei elsőnek szombaton, de vajon melyik pilóta vezeti jelenleg a fiktív sprintek tabelláját?

A sprintfutamokon még 2021-ben csak az első három pilóta kapott pontokat, 2022 óta azonban az első nyolc versenyzőnek járnak a pontok. Az első nyolc pontot kap, míg a nyolcadik csupán egyet.

Nem meglepő módon a sprint formátumban a legtöbb pontot a regnáló világbajnok Max Verstappen szerezte. A holland 73 pontot szerzett az összes sprintversenyen, 32 ponttal megelőzve a második Carlos Sainzot.

Sergio Perez további két ponttal lemaradva a harmadik, míg Charles Leclerc és George Russell alkotja az első ötöt.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/