/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiábrándítóan leszerepelt a Jeep az Euro NCAP töréstesztjén – videóval

Ismét egy rakat autót zúzott szét az európai közlekedésbiztonság-technikai szervezet. Az Euro NCAP töréstesztjei során a Jeep Wrangler csupán egy, a Fiat Panda pedig nulla csillagot szerzett. Szerencsére nem mindenki szerepelt ilyen borzasztóan.

Nem fogja kiállítani gyárépületeiben a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a legutóbbi Euro NCAP töréstesztjén szerzett eredményeit. A cégcsoport mindkét vizsgált autója borzalmas értékelést kapott.

A Jeep Wrangler a szigorított teszt öt csillagjából mindössze egyet szerzett, melyben nagy szerepet játszik, hogy az autó alapfelszereltségei között nem szerepel néhány aktív és passzív biztonsági felszerelés. Például a sávelhagyásra figyelmeztető jelzés, illetve a városi aktív vészfékező rendszer sem, csupán az öv becsatolásának hiányát jelző akusztikus figyelmeztető, a sebességlimitáló, függöny-, oldal- és hagyományos front légzsákok találhatók benne.

Ennél még rosszabb eredményt szerzett a Fiat Panda, amely egyetlen csillagot sem szerzett. Bár az alapvető hiányosságok a modern rendszerekre vezethetők vissza, maga a törésteszt sem lett olyan jó, valamint olyan fontos rendszerek, mint a sávelhagyásra figyelmeztető, sebességlimitáló és az automata vészfékező még opcionálisan sem elérhetők.

A többi résztvevő mindegyike öt csillagot szerzett, ám egyeseknél apró hibákat, illetve hiányosságokat talált a szervezet. Ilyen a Hyundai Santa Fe, melynek függönylégzsákja könnyen elszakadhat a tetőablakkal szerelt példányok esetében, de az új BMW X5 esetében sem volt minden rendben: az SUV oldallégzsákja nem nyílt megfelelően. Ez nem az első a bajor gyártónál, a tavalyi BMW 5-ös sorozatánál hasonló hibát találtak a szervezet mérnökei.

Az Audi Q3, a Jaguar I-PACE (elektromos autó), Peugeot 508, illetve Volvo V60/S60 modelljei azonban hiba nélkül tették dolgukat, jogosan kiérdemelve a legjobb minősítést. Alább láthatók a két legrosszabb résztvevő különböző törései:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/