/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiderült, feltöltő nélkül is akár 500 lóerős az új Mustang

2022. december 19. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A Ford jó tippeket ad a Mustang rajongóknak, hogy mit írjanak fel idén a karácsonyi kívánságlistájukra: a vadonatúj, hetedik generációs Mustang mindegyik motorja erősebb lett, sőt a Mustang Dark Horse káprázatos, 500 lóerős teljesítményt kínál.

Pre-production vehicles shown.

A lenyűgöző versenypálya-képességeket kínáló Mustang Dark Horse változatba egy egyedi tervezésű új, negyedik generációs Coyote V8 erőforrást építettek be, amelynek 500 lóereje és 567 Nm forgatónyomatéka új mércét állít a közúton és pályán egyaránt használható Mustangok világában, és ez az eddigi legerősebb olyan modell, ami nem Shelby-tuninggal készült.

A Ford Performance hatalmas tapasztalatával tervezett Coyote erőforrást még tovább csiszolták, hogy teljesítménye elérje az 500 lóerőt, így ez az eddigi legerősebb V8-as szívómotor. A blokkban olyan új megoldások találhatók, mint az egyedileg kiegyensúlyozott főtengely, vagy a kovácsolt hajtókarok (ez a Ford Mustang Shelby GT500-ban jelent meg először), amelyek képesek elviselni a magasabb hengernyomást és dugattyúsebességet. A Mustang Dark Horse megerősített vezérműtengelyeit kifejezetten a versenypályák nagyobb igénybevételeihez méretezték, ahol a fordulatszám akár 7500 1/perc is lehet.

Pre-production vehicles shown. Closed course. Professional driver.

A tervezők szándéka az volt, hogy a vadonatúj Mustang magával ragadó, zsigeri élményt nyújtson, ennek sarokköve pedig az új, negyedik generációs Coyote V8-as. Az opcióként megrendelhető aktív szelepes kipufogóval a Mustang GT kupé és kabrió teljesítménye 486 lóerő, forgatónyomatéka pedig 567 Nm. Ugyanakkor a blokknak nemcsak az ereje lenyűgöző, hanem a hangja is, hiszen a gázoknak szabad utat adva a rendszer különleges V8-as hangzást kínál, a szelepek zárásával pedig ’lehalkítható’ az autó.

Még az alapfelszereltségű Mustang GT is 480 lóerős, vagyis erősebb, mint bármelyik eddigi szívómotoros V8-as Mustang, sőt 563 Nm értékével az eddigi legnyomatékosabb is. A negyedik generációs, tökéletesített felépítésű, új olajteknővel kialakított Coyote V8 erőforrásban a szegmensben elsőként alkalmaztak kettős légbeömlőt és dupla fojtószelepház-kialakítást, ami minimumra csökkenti a szívási veszteséget, és nagyobb levegő tömegáramot garantál.

Mustang Dark Horse

A ’megfizethető teljesítmény’ tradícióját folytatva a vadonatúj Mustang EcoBoost új, 2,3 literes EcoBoost motorja 315 lóerőt ad le, vagyis ez az eddigi legerősebb blokk a négy- vagy hathengeres Mustang-alapmotorok mezőnyében. Ráadásul a forgatónyomatéka is tekintélyes: 475 Nm. Opcióként a Mustang EcoBoost vásárlói is kérhetnek aktív szelepes kipufogórendszert, amivel autójuk még borzongatóbb turbómotor-hanggal fűszerezi az örömautózást.

A Mustang EcoBoost kupé és kabrió erőforrása egy vadonatúj motor, amit a Ford új Modular Power Cylinder (MPC) motorépítési elvei alapján terveztek; ez biztosítja, hogy nemcsak teljesítménye és vezethetősége, hanem fogyasztása is jobb lesz, mint a kifutó modellé volt. A blokkban megváltoztatták a furat/löket arányt, kombinálták a port rendszerű és a közvetlen üzemanyag-befecskendezést, emellett pedig változó szelepvezérlést, integrált kipufogógáz-visszavezetést és kettős megfúvású turbótöltőt alkalmaztak, hogy elérjék azt a teljesítményt, amit egy Mustang pilóta elvár.

Mustang 5.0-Liter Coyote V8

A michigani Flat Rock üzemben gyártott vadonatúj Mustang kupé- és kabrió változatait 2023-nyarától kezdik majd forgalmazni az USA-ban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/