/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kilenc új kocsit tört az Euro NCAP

2017. szeptember 11. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

Kilenc új modellt tesztelt az Euro NCAP, s közülük hat megkapta a maximális öt csillagot. A Ford Fiesta, a Jeep Compass, a Mazda CX-5, a Mercedes-Benz C-osztály kabrió, az Opel Grandland X és a Renault Koleos maximális értékeléssel zárt, az elektromos Opel Ampera-e négy csillagot kapott, míg a Kia Picantót és a Riót három csillaggal jutalmazták.

A tesztelt kilenc új autó frontális ütközésnél magas fokú biztonságot nyújtott, ám oldalütközésnél sokuknál gyengeségekre derült fény. A Jeep Compassban hátul ülő dummy például életveszélyes sérüléseket szerzett, míg a a Mercedes-Benz C-osztályban hátul ülő 10 éves gyermeket modellező dummy feje nekiütközött a tetőkeretnek, mert az oldallégzsák nem nyílt ki megfelelő mértékben. Ugyanennél a tesztnél, a Kia Picantóban ülő tízéves mellkasa volt védtelen.

Az Opel Ampera-e négycsillagos értékelést kapott, s csalódást okozott, mert hátul nem építettek bele az övek bekapcsolására figyelmeztető rendszert.

Végül, a hetedik generációs Ford Fiesta csatlakozott a SEAT Ibizához, mint a legmodernebb technológiájú, legbiztonságosabb kisautó a piacon. Mindketten alapfelszereltséggel kapták meg a legmagasabb értékelést. A náluk kisebb Kia Picanto csak három csillagot érdemelt, ám a feláras biztonsági csomag négycsillagosra javította az eredeményét. A bázis felszereltségű Kia Rio hasonlóképpen három csillagot kapott, de nála a vezetőtámogató rendszercsomag ötcsillagosra húzta fel a minősítést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/