/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kilencmillió BMW Dingolfingból

2014. február 20. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW dingolfingi gyára újabb mérföldkőhöz érkezett: február 15-én átadták új tulajdonosának a dingolfingi gyártósorról legördült kilencmilliomodik modellt, egy BMW M6 Gran Coupét.

A BMW 6-os sorozatának jelenlegi, harmadik generációja nagyban hozzájárul a BMW Csoport sikereihez: csak a tavalyi évben mintegy 26 000 darabot értékesített belőle a bajor gyártó világszerte. 2013 márciusában a BMW a dingolfingi üzemben beindította nagyteljesítményű négyajtós luxuskupéja, a BMW M6 Gran Coupé sorozatgyártását, amely a legendás BMW M filozófia legkiemelkedőbb képviselője.

A BMW 6-os sorozatát nagy hagyomány fűzi a dingolfingi gyárhoz: 1978 nyarán a gyárban kezdődött el a BMW 635 CSi gyártása, amit nem sokkal később a BMW M635 CSi gyártása is követett, ami 255 km/órás végsebességével akkoriban a BMW történetében valaha gyártott leggyorsabb négyüléses modellnek számított. Amikor pedig a 6-os sorozat első generációjának utolsó darabja is legurult a gyártósoráról, már tudni lehetett, hogy a luxuskupék sikersorozata folytatódni fog: néhány hónappal később a létesítményben beindult a BMW 850i gyártása. A sportos kupét ezt követően közel tíz éven át gyártották Dingolfingban.

2003-ban, tizennégy évvel azután, hogy a 6-os sorozat első generációjának gyártása véget ért, a nagy sikerű BMW kupé visszatért: a BMW 645 Ci modellel a dingolfingi gyár megkezdte a luxuskupék második generációjának gyártását. A Coupé, Cabrio, Gran Coupé és mindezek M változataiból álló széles modellpalettának köszönhetően a BMW 6-os sorozat darabszáma időközben több mint duplájára növekedett.

A dingolfingi gyár a BMW Csoport egyik legnagyobb autógyártó üzeme, amelyben körülbelül 18 500 ember dolgozik a BMW 3-as, 5-ös, 6-os és 7-es sorozat modelljein. A gyárban 2013-ban több mint 340 000 járművet gyártottak. A BMW Group zászlóshajójának számító BMW M6 Gran Coupé kizárólag a bajor gyártó dingolfingi üzemében készül, 2013 márciusa óta. A BMW 4-es Gran Coupé sorozatgyártásának 2014. márciusi beindításával a Dingolfingban gyártott modellek száma ötre, a gyártósorról leguruló különböző modellváltozatok száma pedig tizenhétre nő.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/