/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megérkezett az Alfa Romeo Giulia

2016. június 03. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Mától itthon is rendelhető az új Alfa Romeo Giulia. Három felszereltségi szint és hatféle hajtáslánc-kombináció áll rendelkezésre; a 2,2 literes dízelmotor 136, 150 vagy 180 lóerővel, hatfokozatú kézi vagy nyolcfokozatú automataváltóval, az 510 lóerős, 2,9 literes V6 biturbó benzinmotor pedig hatgangos kézi váltóval választható. A Giulia magasan árazott autó, a bázismodell 8,95 millió forintba kerül, igaz, az alapellátmánya gazdag.

Az olasz márka új reménységével már több cikkben részletesen foglalkoztunk, ezúttal az egyes felszereltségeket vesszük górcső alá és a modellek menetteljesítményeiről, illetve árairól is tájékoztatást adunk.

A hazai Giulia-kínálat legalsó fokán a 136 lóerős és 380 Nm nyomatékú 2,2 literes turbódízel motorral szerelt Giulia ellátmányú modellt találjuk. A hatfokozatú kézi váltóval ellátott modellért 8 950 000 forintot kérnek, ami a prémium középkategóriás modellekkel helyezi egy táborba az autót. Ennyibe kerül például egy alapkivitelű 3-as BMW is. A Giulia tehát a nagyok ligájához tartozik, de alapfelszereltsége nem olyan sivár, mint a német prémium trió tagjainál. Szériafelszerelés többek között a 16 colos könnyűfém keréktárcsa, a kétzónás klímaberendezés, az Alfa DNA üzemmód választó kapcsoló, a Connect 6,5 colos kijelzővel szerelt infotainment rendszer, a fény- és esőérzékelő, vagy az olyan asszisztens rendszerek, mint az automatikus vészfék és gyalogosfelismerő funkcióval kiegészített ütközésmegelőző rendszer, valamint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer.

A 150 lóerős Giulia felszereltségű modell 260 ezer forinttal drágább. A 2,2 literes egység nagyon lendületesen mozgatja a csupán 1374 kilogramm menetkész tömegű járművet, a nulla-százas gyorsulás 8,4 másodperc, a végsebesség pedig 220 km/óra. Sőt, a nyolcgangos automata még kéttized másodpercet farag az értékből, a gyorsulás ebben az esetben 8,2 szekundum. A 180 lóerős dízel nyomatéka már 450 newtonméter, amelyet 1750-es fordulatszámon mozgósít. A Giulia ezzel az erőforrással már végképp sportlimuzinnak minősíthető, álló helyzetből ugyanis 7,2 (automatával 7,1) másodperc alatt gyorsít 100 km/órára, végsebessége pedig 230 km/óra. A Super felszereltségi szint (9,71 millió forinttól) a Giulia kivitelen felül háromféle színben rendelhető szövet/bőr kárpitozást, egyedi belső díszítőelemeket és 17 colos könnyűfém keréktárcsákat vonultat fel.

A kínálat csúcsát a jelenleg egyedüli benzinmotorként elérhető 2,9 literes biturbó hajtómű képviseli, ami 510 lóerővel és 600 Nm nyomatékkal büszkélkedhet. Lélegzetelállító menetteljesítményeket tesz lehetővé: a végsebesség 307 km/óra, az autó álló helyzetből mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsul százra. A Quadrifoglio modellváltozat (22,95 M Ft) olyan funkcionális és formai többletet kínál az alapfelszereltségen túl, amely kihangsúlyozza a modell kifinomultságát és sportosságát: a bőr/ Alcantara kárpitozású sportülésektől a piros indítógombbal szerelt sportkormányig, a szénszálas beltéri betétektől a karbon külső aerodinamikai elemekig, nem is szólva a holttérfigyelő rendszerről, a tolatókameráról vagy a kanyarkövető fényszórókról. Mindezeken túl egyedi fejlesztésű műszaki rendszerek segítenek kiaknázni a menetdinamikai adottságokat, mint az Alfa aktív első légterelő, az egyedi fékrendszer, a versenyállással és Alfa futóműszabályozó rendszerrel kiegészített Alfa DNA Pro üzemmód-választó, valamint az Alfa nyomatékvektor-szabályozási rendszer.

Azok, akik szeretnék még gazdagabban felszerelni autójukat, Sport, Vezetőtámogató és Business csomag között válogathatnak. A Sport csomag a Super felszereltségi szintet egészíti ki fokozott tapadású, sportos kormánykerékkel a műszerfalon, a középkonzolon és az ajtópaneleken elhelyezett alumínium betétekkel, valamint Bi-Xenon fényszóróval. A Vezetőtámogató csomag a Giulia és Super kiviteleken elérhető, és dinamikus segédvonalakkal felszerelt tolatókamerát, valamint BSM holttérfigyelő rendszert tartalmaz. A Business csomag a Giulia és Super kivitelek alapfelszerelését 6,5 colos Connect Nav rendszerrel teszi teljessé.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/