/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiss Gergely a Ford Mustang nagykövete

2016. május 13. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford ma ünnepélyes sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy Kiss Gergelyt, háromszoros olimpiai, világ-, és Európa bajnok vízilabdázót választották a kultikus Ford Mustang nagykövetévé Magyarországon.

A több mint fél évszázados története során az európai piacokon tavaly szeptember óta először kapható Ford Mustangot története során folyamatosan élénk érdeklődés kísérte Európában is. Az autóipar legendás modellje több mint 9000 dalban, TV-műsorban, számítógépes játékban és mozifilmben szerepelt, és immár két alkalommal is felkerült a New York-i Empire State Building tetejére.

A Fastback és Convertible karosszériaváltozatokban gyártott Mustangra Európa szerte hatalmas igény van, a tavaly nyári bevezetés óta eddig már több mint 16 600 európai vásárló adta le rá megrendelését. A klasszikus, mára ikonná vált Mustang designnal érkező új póni méltó utódja a legendás elődeineknek, hiszen az 5,0 literes V8-as motorral hajtott modell öt másodpercnél rövidebb idő alatt gyorsul 100 km/órás sebességre.

A világ legtöbb (több mint nyolcmillió) Facebook-lájkját begyűjtő Ford Mustang a mozivásznon olyan hollywoodi sztárokkal együtt jelent meg, mint Will Smith, Nicholas Cage, Jason Statham és Tom Cruise; egyik legemlékezetesebb alakítása pedig Steve McQueen nevéhez fűződik az 1968-ban forgatott Bullitt című legendás filmben.

Ezen legendák sorába csatlakozik most be Kiss Gergely, aki a Ford Magyarország jóvoltából egy egyedi arany díszítésű, fekete 5.0 GT modell boldog gazdája lehet. A jellegzetes nyújtott, látványosan formázott motorházon végigfutó legendás kettős arany csík mellett oldalán a vízilabdázó legenda 7-es szerencseszámát és aláírását viselő modell letisztult, egyedi külseje mellett a Mustangot megjelenítő, hímzett fejtámla teszi egyedivé a póni belsejét.

„Gyerekkorom óta vonzódom az amerikai kultúrához.” – mondta el Kiss Gergely a sajtótájékoztatón. „Talán az indiános könyvek hatására, de mindig is egy Mustang lovat akartam – talán csak az olimpiai bajnokságot akartam ennél jobban. Később ez a vonzalom az autókkal kapcsolatban tovább erősödött, de sokáig elérhetetlen álomnak tűnt egy igazi Ford Mustang. Végül hosszú évek várakozása és vágyakozása után, a 2012-es olimpiai győzelem után kaptam meg életem első, 1965-ös Mustang-ját. A veterán autóm ma is kiváló formában van – bár a múlt héten (talán, mert megérezte az új érkezését) cserbenhagyott, és balesetet szenvedtem. – tette hozzá mosolyogva Kiss. „De kimondhatatlanul örülök, hogy egy ilyen erős és gyönyörű vadló gazdája lehetek.”

„Kiss Gergely legendás, és mára sok fiatalnak is példát mutató karrierje, sportpályafutása ugyanolyan legendává tette őt a magyar sport és az egyetemes vízilabdázás terén, mint amit a Mustang vívott ki magának 50 éves pályafutása során.” – fogalmazott Györke Orsolya a Ford PR igazgatója az olimpikon tiszteletére rendezett sajtótájékoztatón. „Megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhatunk Kiss Gergely álmának megvalósításához.”

A Ford Mustang-tulajdonosok hosszú listáján olyan ismert emberek tűnnek fel, mint Bill Clinton, Jim Morrison, Jay Leno és Kelly Clarkson, s a Mustang név mára az amerikai kultúra szerves részévé vált. A legelső modellváltozat 1964-es bemutatása óta már több mint 9 millió Ford Mustang talált gazdára világszerte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/