/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiss Norbert győzött a Hungaroringen

2021. június 14. 13:20   |   Autoblog
címkék:  

Vasárnap újabb két futamot rendeztek a kamion EB Hungaroringen tartott első fordulója során. Az időmérő edzésen ezúttal is a Révész Racing magyar versenyzője, Kiss Norbert volt a leggyorsabb, megelőzve Sascha Lenz-et. A második sorba Albacete és Lacko kvalifikálta magát. Ezúttal az első három helyezett egy másodpercen belül volt.

e63b7806-5b6a-075b-3687-25c001a9239a

Erős szél is nehezítette a versenyzők dolgát a hétvége harmadik futamán. A rajt jól sikerült Kiss Norbert számára, az első kanyar után az élre állt, mögötte Lenz, Lacko, Albacete volt a sorrend, ők négyen gyorsan elléptek a mezőny többi tagjától.  A Révész Racing versenygépe remekül működött, Norbi négy kör után már több mint három másodperces előnnyel vezetett. Nagy csata a 8-10. hely környékén zajlott, a magyar pilótát senki nem tudta megközelíteni. Végül Kiss Norbert magabiztos versenyzéssel győzött, megszerezve első 2021-es sikerét.  A második Lenz, a harmadik Lacko lett.

6114a26b-8984-0a3e-1ff8-426e72213804

„Nagyon boldog vagyok, hogy győztünk! Nem volt könnyű, mert Lenz nagyon gyors. A rajtnál közel voltunk egymáshoz, de sikerült megtartanom az első helyet, majd előnyt szerezni. Arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak. Nagyon örülök, hogy megnyertük a futamot hazai környezetben, megmutattuk az erőnket. Hatalmas köszönet jár a csapat minden tagjának, és a szurkolóknak is, fantasztikusak voltak, sok erőt adnak mindig” – mondta Kiss Norbert a futam után.

A negyedik, fordított rajtrácsos verseny során a 8. helyről startolhatott a magyar pilóta, ahol az elsődleges célja az összetettben vezető Lenz megelőzése volt. Halm állt az élre a második kanyar után, Kiss Norbert pedig két autót is megelőzött, Lenz mellett Albacete mellett is elment. A második körben már az ötödik helyen haladt „Balu”-val, majd Calvet mellé zseniálisan bújt be, megszerezve a negyedik helyet. Brereton volt a következő áldozata Norbinak, a sikánban újra bravúrosan előzött a magyar versenyző a negyedik körben, és már a harmadik volt.

ef914878-fff7-6515-2605-944f580e2be5

Az élen Halm és Lacko haladt, a rivális Lenz csak a 7. helyen állt. Egy másodpercen belül volt az első három, Kiss Norbert türelmesen várta a kínálkozó lehetőséget. A 8. körben egy jó kigyorsítás után a célegyenes végén bement Lacko mellé, és feljött a második helyre, és támadta Halmot, akit szintén kifékezett később az egyes kanyarban, ezzel átvette a vezetést három körrel a vége előtt. A folytatásban Norbi megőrizte pozícióját, és a 8. helyről rajtolva megnyerte a Hungaroringen rendezett 4. futamot Halm és Lacko előtt.

„Óriási volt! Az volt a legfontosabb, hogy Sascha Lenz előtt zárjak. Aztán láttam, hogy gyorsabb vagyok mint a többiek, de tudtam, hogy türelmesnek kellett maradnom. Vártam a kínálkozó lehetőségre, és örülök, hogy minden összejött.  Boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a vasárnap”  – mondta Kiss Norbert, akit éltetett a szép számú hazai közönség.

Összetettben Sascha Lenz vezet, de csak egy pont a hátránya a magyar versenyzőnek. A kamion EB júliusban a Nürburgringen folytatódik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/