/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kiss Norbert háromszoros Európa-bajnok!

2021. október 16. 17:50   |   Autoblog
címkék:  

Kiss Norbert és a Révész Racing úgy érkezett meg a kamion EB sorozat záró, olaszországi versenyhelyszínére, hogy már az első futamon szerette volna bebiztosítani az EB címet. A képlet egyszerű volt, ha Norbi győz, vagy második, már biztosan ő a kontinens legjobbja. Csapatban a Révész Racing már Jaramában megszerezte a bajnoki címet!

Nos az időmérőn a magyar pilóta a legjobb időt autózta, így az első rajthelyről startolhatott a szombati első versenyen. A rajt a német riválisnak sikerült jobban, Kiss Norbert a második helyen haladt. Az ötödik körben aztán elment Lenz mellett, de mivel Anderson miatt sárga zászló hatálya alatt előzött, így 5 másodperc büntetést kapott a magyar versenyző. Ettől kezdve a legfontosabb az volt, hogy a harmadik Hahn legalább ekkora különbséggel maradjon le Norbi mögött. Nos végül a Révész Racing pilótáját intette le elsőként a kockás zászló, de mivel Lenz két másodpercre volt csak, így utóbbi lett a futamgyőztes. Ami viszont ennél fontosabb, hogy Hahn előtt hét másodperc volt Norbi előnye, így a büntetés ellenére második lett, és megszerezte harmadik EB címét!

„Nehéz szavakat találni, sokat vártam erre a bajnoki címre! Nagyon hálás vagyok a Révész Racing csapatnak, és Révész Bálintnak, aki azt mondta vágjunk bele. Nélkülük ez nem sikerült volna. Nagyon boldog vagyok, mert megnyertük a csapatbajnokságot is” – mondta a verseny után Kiss Norbert.

Révész Bálint tulajdonos végig bízott versenyzőjében. „Tudtam, hogy Norbi nagyon tehetséges pilóta, mi pedig igyekeztünk neki olyan technikát biztosítani, amivel győzhet. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült. Reméljük a következő években további közös sikereket érünk majd el” – mondta Révész Bálint. Hat év után magyar csapat színeiben lett újra Európa legjobbja Kiss Norbert.

A szombati második versenynek már háromszoros Európa-bajnokként vághatott neki Kiss Norbert, és a hetedik helyről indulhatott. Már az első körben bebújt Halm mellé, majd feljött az ötödik helyre. Több ütközés is jellemezte a futamot, Norbi pedig a hatodik körben kihasználta, hogy Reinert és Lacko csatázik előtte, és egyszerre előzte meg őket. Calvet haladt ekkor előtte, és a magyar pilóta folyamatosan támadta minden irányból, de végül megelőzni nem sikerült, így Kiss Norbert harmadik lett. A futamot Hahn nyerte.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/