Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kívül ismét nem változik sokat a lebukott új Mercedes G-osztály

2018. január 05. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A kelleténél előbb bukott le a Mercedes-Benz híres terepjárójának legújabb változata. A 2018-as G-osztály külseje továbbra is a klasszikus elődökére hajaz, ám belül Pazar fényűzés és minden luxus megtalálható, amire egy ilyen SUV tulajának szüksége lehet. Mutatjuk.

Alig néhány órával az első hivatalos hírmorzsákkal együtt kikerültek a világhálóra a Mercedes új G-osztályának leplezetlen fotói az AutoWeek.nl-nek köszönhetően.

A továbbra is klasszikus, doboz formával megáldott karosszérián a laikusok alig néhány érdekes újítást vehetnek csak észre, pedig az ördög a részletekben rejlik: a lámpák teljesen módosultak, ahogy a lökhárítók, a hűtőmaszk, a tükrök és a tető is, de az igazi újdonságokat belül kell keresnünk – és nem nagyítóval.

A hatalmas központi kijelző mellett megtalálható a klasszikus óracsoport, mely közepén szintén egy színes kijelzőt találhatunk a vezetéssel kapcsolatos információkról. Bárhova nézzünk, mindenhol prémium anyagok (fém, fa, bőr) és igényes kapcsolók, valamint gombok találhatók. A design mellett tovább javult a térérzet is – köszönhetően nagyrészt a 15 centiméteres lábtérnövelésnek.

Hogy nevéhez hű maradjon, a mérnökök nagy hangsúlyt fektettek az SUV terepezési képességeire, így 31, illetve 30 fokos terepszögekkel, 70 centiméteres gázlómélységgel, miközben a hasmagasság 241 mm lett. A laza talajon való navigálást az úgynevezett G-mode segíti három zárható differenciálművel és a kilencfokozatú 9G-Tronic automataváltóval együtt, de a teljes első, független futóművet is újratervezték a németek.

Érdekes, de az új G-osztály a január 15-étől megrendezésre kerülő Detroiti Autószalonon mutatkozik be először a nagyközönség előtt, így az öreg kontinens lakóinak még várniuk kell az első hús-vér példányokra.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.