/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Komoly sportautót faragtak a négyhengeres Ford Mustangból

2019. április 17. 11:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford megalkotta a legerősebb négyhengeres amerikai sportautót. A bázis Mustang EcoBoost modellt felszerelte az új 2,3 literes nagyteljesítményű csomaggal, majd a kezelhetőséget a Mustang GT teljesítménycsomagba tartozó komponensekkel új szintre emelte. A 330 lóerős gép prémium benzinnel 4,8 másodperc alatt gyorsul fel százra és eléri a 250 km/órás végsebességet, akárcsak a Focus RS.

A Ford mérnökei nagyobb turbófeltöltővel és nagyobb hűtővel látták el a Mustang EcoBoost 2,3 literes négyhengeres blokkját, így az Amerikában 310, Európában 290 lóerőt teljesítő egység most 330 lóerőt ad le. A nyomaték maradt 474 Nm, viszont 40 százalékkal szélesebb tartományban áll rendelkezésre: 2500 és 5300-as fordulatszám között használható a 90 százaléka. A nagyteljesítményű csomaggal felszerelt EcoBoost Mustang a becslések szerint 4,5 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 96 km/órára és eléri a 250 km/órás végsebességet.

A teljesítmény puszta fokozásával azonban nem elégedtek meg a mérnökök, a négyhengeres Mustang futóművét is módosították és az aerodinamikáját is optimalizálták. Ehhez a művelethez a Mustang GT-től és annak teljesítménycsomagjából kölcsönöztek alkatrészeket. Előre alumínium toronytámaszt szereltek be, a felfüggesztés pedig első és hátsó stabilizátorrudakkal gazdagodott. A fékrendszert is feljavították, elöl immár a Mustang GT 35 centiméteres tárcsái és 4-dugattyús féknyergei dolgoznak. Ezek után a kormányzás, az ABS, az ESP és a választható menetmódok is egyedi kalibrációt kaptak. A kanyarvadászatot korlátozottan önzáró hátsó differenciálmű és 19 x 9 colos felnikre szerelt 255/40-es abroncsok teszik még élvezetesebbé.

A 2,3L High Performance csomaggal felvértezett Mustangon kívülről is látszik, hogy nem alapmodellel van dolgunk. Kapott egy nagyméretű első spoilertoldatot, ezen kívül egyedi emblémával kiegészített fekete hűtőráccsal, egyedi jelvényekkel, szürke külső tükörházakkal és nagyobb hátsó légterelő szárnnyal látták el. Egyedi jellegzetesség a motorháztetőn látható metálszürke csík is. Az utastérben különleges alumínium műszerfal dekoráció és kiegészítő (olajnyomás- és turbónyomásmérő) műszerek jelentenek újdonságot.

Az új Mustang EcoBoost fastback kupéhoz mindemellett megrendelhető az EcoBoost Handling csomag is, amely még nagyobb fékeket, speciális hangolású MagneRide felfüggesztést és Torsen 3.55:1 korlátozott zárású hátsó tengelyt foglal magában. A felnik 19 x 9,5 hüvelyk szélesek és 265/40-es Pirelli P Zero Corsa4 abroncsokat viselnek.

Az új 2.3L High Performance csomaggal szerelt Ford Mustang ősszel érkezik meg az amerikai márkakereskedésekbe.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/