/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kozmetikázták a Volvo XC90-et

2019. február 26. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo felfrissítette zászlóshajóját, az XC90 szabadidőautót. Az XC90 ’B’ finoman átrajzolt külső stíluselemekkel különbözteti meg magát az eredeti dizájntól, többek között új keréktárcsák és új karosszériaszínek jelentek meg a palettán, és a hűtőmaszk is új. Az XC90 ’B’-ben debütál a vállalat új fogyasztáscsökkentő technológiája is.

A megújult XC90 elsőként kínálja az ügyfeleknek a Volvo fejlett, mozgási energiát visszanyerő fékrendszerét, amely a meglévő belső égésű motorokkal társítva új, integrált, részben villamosított hajtásláncot testesít meg a Volvo frissen bevezetett ‘B’ motorjelzése alatt. A részben villamosított hajtáslánc akár 14 százalékkal képes csökkenteni a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást valós felhasználási körülmények között.

Az új by-wire (elektronikus) fékrendszer az energia-visszanyerő rendszerrel együttműködve visszanyeri a fékezés során felszabaduló mozgási energia nagy részét. Az új ‘B’ jelzésű modellek mellett továbbra is elérhető az új XC90-hez a Volvo T8 Twin Engine plug-in hibrid hajtáslánc opciója.

A megújult XC90 karosszériáján új stíluselemek figyelhetők meg. Többek között új keréktárcsák, új karosszériaszínek, valamint egy új, modern hűtőmaszk vezeti a változások sorát.

A Volvo házon belül kifejlesztett padlólemezére épülő, saját fejlesztésű hajtásláncokat és biztonsági technológiákat alkalmazó XC90 2015-ös bevezetésével kezdődött meg a Volvo Cars átalakulási folyamata. Ez a modell vezette be a Volvo új márka-arculatát (a jellegzetes „Thor kalapácsa” fényszórókkal), valamint elsőként alkalmazta az SPA méretezhető padlólemezt.

Ami az aktív biztonsági technológiákat illeti, az XC90 mostantól a City Safety és a holttérfigyelő rendszereknél egyaránt aktív kormányrásegítést alkalmaz. Az automatikus vészfék funkcióval felvértezett City Safety a mai napig az egyetlen olyan rendszer a világon, amely a gyalogosokat, a kerékpárosokat és a nagytestű állatokat egyaránt felismeri.

Az annak idején az XC60 fedélzetén bevezetett, frontális ütközést elkerülő rendszer mostantól az XC90-hez is elérhető, míg a keresztirányú forgalomfelügyelet technológiát automatikus vészfék funkció egészíti ki. Mindez a világ egyik legbiztonságosabb autójává teszi az XC90-est.

Az XC90, amely a Volvo modellek közül elsőként kínált Apple Carplay integrációt, mostantól az Android Auto rendszerrel is kompatibilis. A Sensus infotainment rendszer az elmúlt évek során számos frissítésen esett át; ezek egytől egyig az XC90 fedélzetén is megjelentek. Ahol elérhető, ott a Spotify zenei streaming szolgáltatást is integrálták az XC90-be.

Az XC90 2020-as modellévi kiadása májusban kerül gyártásba a Volvo torslandai üzemében, Svédországban; a jármű már világszerte megrendelhető a Volvo összes piacán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/