/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Közzéteszi autói valós fogyasztását a PSA Peugeot Citroën

2016. március 08. 18:00   |   Autoblog
címkék:  

A PSA Peugeot Citroën csoport az autóiparban példa nélküli lépést tett. Tökéletes átláthatóságot kíván biztosítani ügyfeleinek, ezért közzétette három modelljének valós használati körülmények között vizsgált fogyasztási adatait. Kiderült, a hivatalosan 3 litert fogyasztó autók a valóságban 5 litert esznek. Idén nyárig a kezdeti hármat még 27 Peugeot, Citroën és DS modell követi, ezek valós fogyasztási adatait is megjelentetik.

A vizsgálati protokollt két, a Bureau Veritas által hitelesített független szervezet, a Transport & Environment (T&E) és a France Nature Environnement (FNE) dolgozta ki. A vizsgálat megerősíti a PSA ügyfeleinek valós körülmények között szerzett tapasztalatait és a független közvélemény-kutató cégek adatbázisaiban szereplő eredményeket.

2015 novemberében, amikor a világsajtóban megjelent hírek hatására az autóipar egészében megrendült a bizalom, a PSA Peugeot Citroën úttörő lépéssel arra vállalkozott, hogy tökéletes átláthatóságot biztosít ügyfelei számára, és közzéteszi modelljeinek valós használati körülmények között mért fogyasztási adatait. A vizsgála lezárultával közzéteszi három népszerű, nagy darabszámban értékesített modelljének fogyasztási adatait.

A méréseket a Transport & Environment nevű független szervezet által kidolgozott protokoll alapján végezték, nyilvános közforgalmi utakon, Párizs közelében (25,5 km lakott terület, 39,7 km országút, 31,1 km autópálya), életszerű körülmények között (bekapcsolt légkondicionálóval, az utasok és a poggyászok tömegének beszámításával, természetes domborzattal rendelkező úton stb.), nem pedig mesterséges, laboratóriumi körülmények között.

Az RDE (Real Driving Emissions – „Valós fogyasztási adatok”) elnevezésű európai projekt mintájára az üzemanyag-fogyasztást egy gépkocsiba szerelhető mobil eszköz, a PEMS segítségével mérték. A Bureau Veritas nemzetközi minőségellenőrző iroda garantálta a protokoll hitelességét, valamint azt, hogy a vizsgálatokat az előre meghatározott kritériumok szerinti végezzék el, és az eredmények valósak és mindenre kiterjedőek legyenek.

Az első eredmények összhangban vannak a független közvélemény-kutató cégek által végzett felmérések eredményeivel, így bizonyítják a Transport & Environment közreműködésével lezajlott vizsgálatok helytállóságát. Három modell fogyasztását vizsgálták, a Peugeot 308 1,6l BlueHDi 120 S&S BVM6 Allure, a Citroën C4 Grand Picasso 1,6l BlueHDi 120 S&S BVM6 Exclusive, és a DS 3 1,6l BlueHDi 120 S&S BVM6 So Chic modellét. A vizsgálat során mért fogyasztás 5,0, 5,6, illetve 4,9 liter/100 km lett, ami nagyjából egyezik az ügyfelek által közölt fogyasztási adatokkal (5,0/5,1; 5,5/5,7; 5,1/5,3 l/100 km). A járművek fals európai menetciklus szerint megadott átlagos üzemanyag-fogyasztása körülbelül 2 literrel alacsonyabb.

A PSA Peugeot Citroën az európai autóipar éllovasa a CO2-kibocsátás tekintetében. Mint a saját technológiai megoldásaiban bízó konstruktőr, elébe megy a jövőben várható homologizációs előírásoknak, és azon dolgozik, hogy bevezesse a WLTP nevű eljárást, (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures – világszinten összehangolt személygépkocsi-tesztelési eljárás) amely jobban reprezentálja a gépkocsik valós használati körülményeit.

A PSA 2016 nyaráig összesen 30 Peugeot, Citroën és DS modell valós használati körülmények közötti fogyasztási adatait teszi hivatalosan közzé. Bravó PSA, bravó!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/