Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Különkiadás készül a BMW M240i modellből

2017. május 19. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az M240i M Performance Edition képében a BMW M divízió egy vadonatúj limitált szériáról rántja le a leplet, hogy még inkább előtérbe helyezze a kompakt sportkupé lendületes kialakítását. A különkiadást a tervezők számos prémium minőségű BMW M Performance kiegészítővel ruházták fel. A 340 lovas sportkupéból csak 750 darab lát napvilágot.

A BMW M240i M Performance Edition meghajtásáról 340 lóerős hathengeres benzinmotor gondoskodik, s a szénszálból készült és feketére fényezett elemek kiváló kontrasztot alkotnak az Alpine White alpesi fehér karosszéria-fényezésével. A tengelyvégeken 19 hüvelykes könnyűfém keréktárcsák forognak, amelyeken elöl 225/35 R19, hátul 245/30 R19 méretű gumiabroncsok feszülnek. A BMW a prémium minőségű, duplaküllő-dizájnú, kovácsolt felniket Orbit Grey vasszürke árnyalatban szereli fel a különkiadás alá, miután a tárcsák egyes éleit gyémánt-alakban felcsiszolták.

A modell frontrészének sportosságát feketére fényezett lökhárító-betétek, koptatók és légterelő elemek hangsúlyozzák, amellyel a vese alakú hűtőrács fekete keretei és lamellái harmonizálnak. Hátulnézetből a részben fényezett diffúzor és a szénszálból készült légterelő szárny kettőse erősíti a kocsi dinamikus kiállását. A kipufogórendszer szénszálas, BMW M logóval díszített ikervégződést kapott. Emellett szénszálból készült külső visszapillantó-házak és M Performance felirattal ellátott, feketére fóliázott küszöbtoldatok fokozzák a sportos hangulatot.

A BMW M240i M Performance Edition hatsebességes manuális váltóval és nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is felszerelhető. Sőt mi több, az extrafelszereltségei közé az xDrive intelligens összkerékhajtás is felkerül, kizárólag a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval társítva. Az összkerékhajtású változat 4,4 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra, a végsebessége 250 km/óra elektronikusan korlátozva.

A BMW M240i M Performance Edition kizárólag a BMW lipcsei gyárában lát napvilágot, 2017 júliusától, 750 példányban.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.