/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Különleges kiadás készült a Bentley Flying Spur Hybridből

2021. július 29. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Bentley bemutatta az új Flying Spur Hybrid imitált változatát. A Flying Spur Hybrid Odyssean Edition a márka első lépése az új, fenntartható anyagok bevezetése felé a Beyond100 stratégia jegyében.

A Flying Spur Hybrid Odyssean Edition nem csupán a modellsorozat új fejlesztésű, különösen fejlett hajtásláncát használja, de új, még inkább fenntartható anyagokat kínál. A belső tér látványának alaphangját a 100 százalékban brit gyapjúból készülő tweed szövet adja meg, amely a kontúrszíneket már anyagában is egyedi, luxus minőségű textilbe zárja.

A fenntartható forrásból származó nyílt pórusú koa fabetét elkészítéséhez 90 százalékkal kevesebb lakk kell, mint a magasfényű betétekhez, a végeredmény textúrája pedig még inkább természetközeli élményt és esztétikát nyújt. A legjobb minőségű, szakértők által választott fabetétekre mindössze három réteg lakk kerül, összesen csupán 0,1 mm vastagságban.

A középkonzol elegáns, minimalista zongoralakk betétel visel, miközben az egyedi, háromszínű bőrkárpitozás új mélységet kölcsönöz a teljes belső tér számára. Az új anyagok között megtalálható a fenntartható forrásból származó bőrkárpit is, amely fokozott tartósságot kölcsönöz a belsőnek.

A belső tér alapvető hangulatát meghatározza a lágy, meleg Autumn szín, amelyhez az ügyfelek öt különböző kiegészítő szín közül választhatnak: a Beluga, a Porpoise, a Cricketball, a Brunel és a Burnt Oak bőrök is világos, vászon színű bőrrel állnak izgalmas kontrasztban. Az egyedi Odyssean Edition különlegességéről árulkodnak a küszöbök, valamint a D-oszlopon megtalálható logó is.

Az EXP 100 GT tanulmány által ihletett új varrásminta különleges látványt nyújtva olvad egybe a Flying Spur jól ismert gyémántmintás kialakításával – ilyen aprólékos és különleges formában első ízben találkozhatunk ezzel a megoldással. A mély, süppedős lábszőnyegek kontrasztszínű szegélyekkel rendelkeznek, opcionálisan pedig fenntartható forrásból származó gyapjúból is rendelhetők.

A külső látványát a tíz duplaküllős keréktárcsák, valamint a jármű alsó részének Pale Brodgar kontrasztszínű fényezése koronázza meg; az árnyalat feltűnik az első és a hátsó lökhárítón, a lámpák keretén és a karosszéria oldalsó részén.

A Bentley elektrifikáció felé vezető útja, valamint a nemrégiben bejelentett Beyond100 stratégia (vagyis a 2026-ra teljes mértékben konnektoros hibrid vagy elektromos modellekből álló termékkínálat) létrejöttét átfogó kutatás előzte meg, amely többek között a hibrid meghajtású Bentley modellek ügyfélkörének használati szokásaira is kiterjett.

Az ügyfelek 90 százaléka használja első generációs Bentayga Hybrid modelljét minden nap vagy hetente többször, méghozzá közel 100 százalékban a tisztán elektromos hajtást is kihasználva. Az ügyfelek fele rendszeresen tesz meg 48 kilométernél rövidebb utakat elektromosan. Mindez azt jelenti, hogy az utazások többsége megtehető valós körülmények között is zéró emisszióval, legyen szó akár iskolai fuvarról, akár munkahelyi ingázásról.

A Flying Spur Hybrid Odyssean Edition hűen demonstrálja, hogy a hibrid hajtáslánc nem jelent kompromisszumot a luxus és a menetteljesítmények tekintetében. A belsőégésű motor és az elektromotor előnyei összeadódnak, a kettejük szinergiája pedig kápráztató erőt és kifinomultságot teremt, vezetési stílustól függetlenül.

A 2,9 literes V6-os benzinmotor és a villanymotor alkotta hajtáslánc összesen 544 lóerőt és 750 Nm forgatónyomatékot biztosít – mindez 95 lóerővel több, mint a Bentley Bentayga Hybrid esetében. Az új Flying Spur Hybrid a valaha létezett leghatékonyabb Bentley, teljesen feltöltött állapotában több mint 700 km hatótávolsággal. A hibrid modell megközelíti a Flying Spur V8 képességeit gyorsulásban, hiszen álló helyzetből csupán 4,3 másodperc alatt éri el a százas tempót.

Az új színek és belső megoldások mellett a Flying Spur Hybrid Odyssean Edition alapfelszereltsége is különösen gazdag, amely magában foglalja például a Touring Specification fejlett vezetői segédrendszereit, az éjjellátót és a szélvédőre vetített kijelzőt is. Továbbá széria a hűtőmaszk megvilágított, elektromosan előbújó B jelvénye, a LED-es üdvözlő és hangulatvilágítás, valamint a Bentley Rotating Display.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/