/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Különleges Lamborghini az 50. évfordulóra

2013. április 19. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Ötven éves fennállását ünnepli a Lamborghini, melynek alkalmából egy különleges, limitált sorozatú Aventador modellt dobnak piacra. A Sanghaji Autószalonon bemutatott Aventador LP 720-4 50° Anniversarióból összesen 100 darabot készítenek.

Az Aventador LP 720-4 50° Anniversario jellegzetessége a számára kikevert „Május” sárga szín, az egyedi spojlerezésű karosszéria, a különleges kivitelű belső tér, valamint a 20 lóerővel emelt teljesítményű motor. A 6,5 literes V12-es szívómotor elektronikáját átírták, így az 720 lóerős lett. A robotizált ISR váltómű segítségével 2,9 másodperc alatt gyorsul százra és eléri a 350 km/órás végsebességet. A 720 lóerős a Lamborghini egyik legexkluzívabb modellje.

Az évfordulós modell számos dologban különbözik a normál Aventador LP 700-4 modelltől. Jól láthatóan más az orr- és a farrésze; a mérnökök tökéletesítették a karosszéria aerodinamikáját. Megnövelték az első légbeömlők méretét, meghosszabbították az alsó toldatot, és kis terelőlapokat szerkesztettek bele. Teljesen átalakult a hátsó rész is, amely nagyobb méretű diffúzort és komplett rácsozást kapott, a motor könnyebb légzése érdekében. A karosszéria-módosításoktól még félelmetesebb lett az Aventador kinézete, ugyanakkor rengeteget javult a stabilitása is.

Az 50° Anniversario kiadás fantasztikus sárga fényezésével is felhívja magára a figyelmet. Azért esett a választás erre a színre, mert a Miura óta a vevők által leginkább preferált szín a sárga. A napon szinte „sistergő” Giallo Maggio (május sárga) árnyalat csak az évfordulós modellhez lesz elérhető. Az első és hátsó részt, valamint a küszöböket matt feketére fényezik, míg a kerekek fényes fekete festést kapnak. De természetesen az Aventador LP 720-4 50° Anniversario bármilyen elképzelhető színösszeállításban megrendelhető az Ad Personam individualizációs programon keresztül. Az utastérbe alternatívaként a külső színhez passzoló Giallo Quercus bőrkárpitozás is kérhető, egyedi gyémántmintás varrással.

Ezen kívül a jeles, 2013-as évben gyártott összes Lamborghini műszerfalára 50. évfordulós emblémát illesztenek, mégpedig a Lamborghini által szabadalmaztatott Forged Composite szénszálas anyagból.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Robit Iylédre
2013-05-19 - 21:38

igaz sohasem lesz annyi pénzem hogy ilyet vegyek de, érdekelne az ára. Egy próba útra is szívesen kipróbálnám.


*/