/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Különleges sportmodell jön a Volkswagen Passatból

2019. március 04. 08:30   |   Autoblog
címkék:  

A Genfi Autószalonon tárja a nagyközönség elé a Volkswagen a széleskörűen felújított Passatot, amely egy exkluzív, sportos különkiadást is kap. A kétezer példányra korlátozott darabszámú Passat Variant R-Line Edition igény szerint 240 vagy 272 lóerős erőforrással hajtja meg mind a négy kerekét. A Limited Edition modell előértékesítése májusban indul.

Az új Passat Variant 4MOTION R-Line Edition egyedülálló specifikációban érkezik. A gép az új Holdkő-szürke színárnyalatot kapta, amellyel számos fekete eleme – mindenekelőtt fényes fekete teteje – alkot kontrasztot. Hasonlóképpen feketék a tetősínek, a tetőlégterelő és a külső visszapillantó tükrök házai, míg az oldalablakok szegélye, a hátsó diffúzor, a fényszórókeret, illetve az összes díszléc fényes fekete bevonatot kap. Következetesen e színvilágba illeszkednek a LED-technikájú, sötétített hátsó lámpák és az ugyancsak feketére fényezett, 19 hüvelykes Pretoria könnyűfém keréktárcsák.

A fekete szín dominál az utastérben is. A vezető és az első utas R-Line sportülésekben foglalhat helyet, az ülések középső sávját pedig nemes hatású nappa-, míg oldalpárnáikat Carbon-bőr borítja. A pedálok felülete szálcsiszolt nemesacél, s szintén nemesacélból készülnek az R-Line logóval díszített küszöblécek is. Az új hangulatvilágítás széles színskálát kínál.

Mindezeken túl a Limited Edition csaknem minden új technikát már alapkivitelben kínál. Ezek közé tartozik a digitális műszeregység, az üvegfelületű, 9,2 col képátlójú monitorral és beépített SIM-kártyával (eSIM), valamint R-Line nyitóképernyővel működő Discover Pro navigációs rendszer. Az új, vezeték nélküli App-Connect rendszernek köszönhetően az iPhone-alkalmazások első ízben csatlakozhatnak az Apple CarPlay segítségével Bluetooth-kapcsolattal az autó infotainment berendezésére.

További újdonság a Travel Assist technika. E fejlett vezetői segédrendszerrel a Passat világszerte az első autók egyikeként közlekedhet egészen 210 km/óráig részlegesen automatizált vezetéssel. A kormányzás, a fékezés és a gázadás feladatát ekkor egyaránt az autó veszi át, a vezetőnek elég csupán kezeit a kormánykeréken tartania. Utóbbit a márka első kapacitív multifunkciós kormánykerekével érzékeli a Passat. A Travel Assist rendszerében az első kamera, a Front Assist környezetmegfigyelő rendszer, a parkolási asszisztens, a sávváltást segítő berendezés és a követési távolság automatikus szabályzása intelligens vezetői segédrendszerré áll össze.

A további szériafelszereltség része egyebek mellett az új IQ.LIGHT – LED-mátrixfényszórók, a környezet-megjelenítés (Area View) és az adaptív csillapítás-szabályzás (DCC) legújabb változata. A Volkswagen R GmbH által a bemutatóra kifejlesztett különleges modellváltozat sportos pozícionálását hangsúlyozza a kikapcsolható elektronikus menetstabilizáló rendszer.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/