/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Különleges V6-os turbómotort fejlesztett a Maserati

2020. július 02. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Maserati szakított a Ferrarival és húsz év után modenai főhadiszállásán ismét saját motort fejlesztett ki, amely F1-es technológiáival valóságos mérnöki remekmű. A 3 literes, 630 lóerős V6-os turbómotor az MC20 elnevezésű szupersportkocsiban debütál, amely új korszak kezdetét jelenti a márka életében.

Az új V6-os turbómotor legfontosabb jellemzői a 90 fokos hengerszög, a 11:1-es sűrítési arány, a kettős befecskendezés (direkt és indirekt), az előkamrás égéstér dupla gyújtással, valamint a száraz karteres kenési rendszer. Az innovatív előkamrás égéstér közvetlenül a Formula 1-ből érkezett, és első alkalommal építik be utcai használatra szánt motorba.

A 3 literes biturbó egység kiemelkedő literteljesítménnyel büszkélkedhet: 210 LE/liter. Maximális teljesítménye 630 lóerő 7500-as fordulatszámnál, maximális nyomatéka pedig 730 Nm 3000-es fordulatszámon. Az Euro 6D emissziós normának is megfelelő V6-os aggregát egészen 8000-ig elpörög.

Az új “Made in Modena” motort először az MC20 szupersportkocsiba építik be, amely szeptember 9-én debütál más új modellekkel egyetemben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/