/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kupé Fiat 500-ból

2011. március 12. 14:42   |   Autoblog
címkék:  

A nagyon dögös Abarth Fiat 500-asok mellett kitűnt ez a szép aranysárga darab, amely a kis Fiat kupésított változata volt. A gépet a világ egyik leghíresebb autóipari formatervezője, Zagato álmodta meg. Szívesen eljárnék egy ilyennel.

Az autó sziluettjét az azonos nevű, legendás előd ihlette, amelyet az ötvenes években, az 500-as alapjaira tervezett a híres olasz karosszériaépítő mester. Annak idején azonban Zagato teljesen átdolgozta az alapul szolgáló modell formatervét, míg a XXI. századi dizájn kihangsúlyozza, és még agresszívabbá teszi a Fiat 500 eleve kupészerű kontúrját. Ezen kívül a tető megkapta a Zagato védjegyének számító, különleges „dupla púpos" kialakítást, ami a csökkentett hasmagasság mellett változatlanul jó utaskomfortot biztosít.

Akárcsak a múlt egyedi megrendelésre épített autói, ez a formatanulmány is a klasszikus 2+2 üléses formulát követi, megőrizve az alapmodell kompakt méreteit. A kocsi 355 centiméter hosszú, 163 cm széles, és 149 cm magas, tengelytávja 230 cm. Egy apróság, amelynek a motorházfedele alatt a forradalmi, 0,9 literes 105 lóerős TwinAir motor rejtőzik. Ideális ebbe az autóba, nyomatéka 155 Nm 2500/perc fordulatszámon, 124 LE/literes fajlagos teljesítményével pedig a világ abszolút élvonalába tartozik. Mindeközben a motor kedvező átlagfogyasztást, valamint a kategóriában utolérhetetlen, 95 g/km CO2-kibocsátást kínál.

Az elsősorban fiatal, dinamikus férfi vásárlók számára tervezett 500 Coupé Zagato a női ügyfélkör elvárásait is kielégíti, hála a stiláris megoldások részletekbe menő kidolgozottságának, valamint a legizgalmasabb, divatos színek és anyagok alkalmazásának. A prototípus például Pop-sárga színben tündököl. Az egyedi, háromrétegű fényezés fehérbe hajlik, ami kiemeli az autó körvonalát, miközben divatos személyiséggel ruházza fel az autót.

Ugyanezzel a hatással találkozhatunk a belső térben, az ülések kidolgozásánál is. Ezeket a hagyományos, steppelt sportülések ihlették; a modern szövet és a sárga szarvasbőr kombinálása, a környező felületeket fedő, fekete bőrrel társítva fiatalos, modern megjelenést kölcsönöz az autónak. Végezetül a kupék fontos jellegzetességéről sem feledkeztek meg a tervezők: a tetőpanel sötét tónusú, modern szövetborítást kapott.

Sportos személyiségével összhangban az 500 Coupé Zagato polírozott külső kiegészítőket, 17 colos egyedi keréktárcsákat, 205/40 R17 abroncsokat és négy belső hűtésű féktárcsát kapott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/