/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Kutyákat tanítanak autóvezetésre Új-Zélandon

2012. december 08. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Autót vezetni tanul három kutya Új-Zélandon egy menhelyen, de nem azért, mert sofőrök akarnak lenni, hanem mert gondozóik meg akarják mutatni, mennyire okosak az ebek és mennyire megérdemelnék, hogy otthonra leljenek.

A kutyák nem normál személygépkocsin tanulnak, hanem speciális, kis targoncához hasonló villanyjárgányon. Az ebek biztonsági övvel becsatoltan ülnek a vezetőülésen, jobb mancsuk a kormányon, a bal pedig egy karon nyugszik, amellyel “gázt” tudnak adni.

Hét hét alatt a trió megtanult elindulni, gyorsítani, kormányozni. Az ebek – és egy tévéműsor számára – átalakítottak egy Mini Morrist “mancspedálúra”, és füves réten – tehát kellően tágas területen – azt is vezettetik velük.


Idomítójuk, Mark Vette szerint a kutyák igen hamar felvettek pár rossz vezetői szokást, így például a minap gyorshajtás bűnébe estek, és csaknem elgázolták oktatójukat – adta hírül a brit Metro újság.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/