/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Legördült a 100 000. Mercedes-Benz a gyártósorról

2013. július 30. 14:20   |   Autoblog
címkék:  

Kevesebb, mint 16 hónappal a hivatalos gyármegnyitó után (2012. március 29.) a mai napon legördült a 100.000. Mercedes-Benz modell a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár gyártósoráról. A fehér, bőrkárpitozású jubileumi Mercedes-Benz CLA, amelyet kizárólag Kecskeméten gyártanak, magyar tulajdonoshoz kerül.

A világ legjobb légellenállási-együtthatójával (cw 0,22), avantgárd kupé-designnal és kívánságra 4MATIC összkerékhajtással készülő CLA-val a márka új kategóriát hozott létre. Négyajtós kupéként az új modell a CLS-t megalkotó elképzelésen alapul, ami 2003-as debütálás óta számos követőre talált. Keret nélküli ajtóival a CLA a Concept Style Coupé koncepcióautó formavilágát helyezi át közvetlenül a sorozatgyártásba. Az újdonság alapfelszerelései között megtalálható a radartámogatású fékrendszer, amely 7 km/órától figyelmezteti a vezetőt az akadályra és a fékpedál megnyomásakor precízen szabályozott fékezést kezd meg.

A kecskeméti gyár a rastatti üzemmel közösen együttműködve gyártja a Mercedes-Benz új kompakt-autó generációjának modelljeit. A közös gyártás lehetőséget ad a két üzem gyártókapacitás-kihasználtságának rugalmas és optimális irányítására. A kecskeméti gyárat kevesebb, mint 4 évvel a 2008. nyarán történt helyszínválasztást követően 2012. márciusában adták át, és azóta az egyik legmodernebb és környezetbarát technológia segítségével gyártja a B-osztályt, valamint 2013 január óta  második modellként az új négyajtós kompakt CLA kupét, amelyet kizárólag Magyarországon, Kecskeméten készítenek.

Az időközben több mint 3000 főre bővült helyi munkatársi létszámmal a gyár a régió legvonzóbb munkáltatója lett – nem utolsósorban köszönhető ez a gyár munkatársainak magas fokú szakképzettségének, valamint annak az úttörő kezdeményezésnek is, hogy a vállalat magyar partnerekkel közösen, német mintára meghonosította a duális szakképzést és a duális főiskolai képzést. A kecskeméti régió hosszú távú erősítése és a magyar járműipar központjaként történő megszilárdítása volt a célja azon stratégiai partnerségi megállapodásnak, amelyet a Daimler AG 2012-ben a Magyar Kormánnyal írt alá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/