/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lehullt a lepel a BMW 8-as kabrióról

2018. november 02. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A BMW egy olyan nyitott tetős sportautó világpremierjével folytatja a luxusszegmensben bemutatott modellújítási hullámát, amely a dinamizmus, az érzelmekben gazdag vezethetőség és az exkluzivitás egységének legmagasabb szintjét kínálja.

Az új BMW 8-as Cabrio a nagyvárosi sugárutakon átélt, pihentető gurulások közepette éppúgy rabul ejti a vezetés szerelmeseit, mint a városok közötti kanyargós utakon és a zárt versenypályák lüktető ívein. 2019 márciusában a modell piaci premierje a motorpaletta két erőteljes tagjának debütálásával veszi kezdetét. Az új BMW M850i xDrive Cabrio motorházteteje alatt dolgozó V8-as benzinmotor 530 lóerő maximális teljesítményre képes, az erőforrás letaglózó gyorsulását pedig jellegzetesen kidolgozott orgánum kíséri. Az új BMW 840d xDrive Cabrio meghajtásáról eközben egy 320 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres dízelmotor gondoskodik.

A BMW márka új formanyelve precízen megrajzolt vonalak és erőtől duzzadó karosszériafelületek mentén kel életre, amelyek az új BMW 8-as Cabrio atmoszféráját is a sportos kisugárzás és az előkelő elegancia kettősével ruházzák fel. 4843 milliméteres hosszúságával, 1902 milliméteres szélességével, 1339 milliméteres magasságával és 2822 milliméteres tengelytávolságával az újdonság szinte milliméterre pontosan megörökölte az új 8-as Coupé karosszériaméreteit. Az új 8-as Cabrio a vászontető lenyitásával ölti magára legkecsesebb, leglendületesebb kiállását.

Az első lökhárító nagyméretű légbeömlői és a sportosan elnyújtott első koptatók már álló helyzetben is dinamikával ruházzák fel a modell frontrészét, amelynek sportos kialakítását az M850i xDrive Cabrio esetében alapfelszereltségként kínálja a gyártó, a 840d xDrive Cabrio esetében pedig az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető M Sport csomag része. A LED-technológiás, adaptív első fényszórók ugyancsak az alapfelszereltség részei, miközben az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető tételek közé a BMW Selective Beam funkcióval felszerelt, folyamatosan változó megvilágítási tartományokra képes, hozzávetőlegesen 600 méterre elvilágító BMW Laserlight lézerfény-technológia is felkerült.

A karosszéria oldalfelületeinek művészi formái a hátsó részbe nyúló átmenetben, a kerékjárati ívek fölötti vállrészben teljesednek ki. Hátulnézetből az újdonságot a vízszintesen elnyújtott vonalvezetés, a karosszéria oldalába mélyen benyúló lámpatestek és a csomagtérajtóba integrált pót féklámpa határozza meg.

A lenyitható vászontetőt a súlyoptimalizált kialakítás és a kiváló hangszigetelés jellemzi. Az alapfelszereltségként fekete árnyalatban kínált vászontető ezüstös antracit színben is megrendelhető. A teljes mértékben automatizált tetőmozgató mechanika egyetlen gombnyomásra, mindössze 15 másodperc alatt lenyitja vagy becsukja a vászontetőt. A szerkezet egészen 50 km/órás utazósebességig aktiválható. Lenyitott állapotban a vászontetőt a mozgató mechanika a hátsó ülések fejtámlái mögé, egy dupla dómmal ellátott, típus-specifikus takarópanel alá hajtogatja össze: a takarópanel anyagborítása és árnyalata minden tekintetben megegyezik az adott modell utasterének műszerfalával, ajtókárpitjaival és hátsó oldalelemeivel.

Az új BMW 8-as Cabrio műszerfalát, ajtókárpitjait és elektromosan állítható sportüléseit teljes Vernasca bőrkárpit borítja, az M850i xDrive Cabrio multifunkciós üléseit azonban Merino bőrkárpittal érkezik. Az alapfelszereltségnek az utastéri szélterelő is része, amely lenyitott vászontető esetén az első ülések fejtámlái mögé erősítve segít megelőzni az utastérben kialakuló légörvényeket. A még komfortosabb kabriózásokat a hidegebb évszakokban extraként rendelhető nyakmelegítők fokozzák. Az opcionális extrafelszereltségek palettáján ezen felül az ülések klimatizált funkciója, a fűthető sportkormánnyal felszerelt Komfortfűtés csomag és a BMW Display Key okoskulcs is megtalálható.

A 8-as Cabrio hátsó üléssora 50:50 arányban osztott, a különálló háttámlák ledöntésével pedig a csomagtér befogadó képessége is jelentős mértékben növelhető. Zárt vászontetővel és négy üléssel a csomagtér térfogata 350 liter. A kocsi típus-specifikus borulásgátló rendszert is kapott, amely a hátsó ülések fejtámlái mögött egy alumíniumból készült, rejtett bukókeretet is tartalmaz.

Az új BMW M850i xDrive Cabrio motorházteteje alatt a legkorszerűbb 4,4 liter hengerűrtartalmú, nyolchengeres benzinmotor dolgozik, amely letaglózó erőtöbblettel, szelepvezérléssel ellátott BMW M sport kipufogórendszerének köszönhetően pedig kidolgozott orgánummal vértezi fel az új BMW 8-as sorozat aktuális csúcsmodelljét. A V8-as erőforrás 530 lóerőt és 750 Nm nyomatékot mozgósít, így 3,9 másodperc alatt gyorsítja a kocsit álló helyzetből százas tempóra.

Az új BMW 840d xDrive Cabrio meghajtásáról egy 3,0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres dízelmotor gondoskodik. Az egység többlépcsős turbófeltöltéssel és közvetlen befecskendezéssel dolgozik, 320 lóerőt és 680 Nm nyomatékot termel. 5,2 másodperces százas sprintet szavatol. Az újdonságok a nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltón keresztül továbbítják teljesítményüket a négy kerék felé, az xDrive intelligens összkerékhajtás közreműködésével. A modellpáros menetteljesítményét a BMW M sport differenciálmű fokozza tovább, amely az M850i xDrive Cabrio esetében az alapfelszereltség része.

A BMW 8-as Cabrio már alapfelszereltségként eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelve és elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal dolgozó, adaptív BMW M futóművel érkezik meg az utakra. A sofőr minden vezetési szituációban releváns visszajelzéseket kap az útról, miközben az ugyancsak széria aktív hátsókerék-kormányzás csökkenti a modell fordulókörét és fokozza az agilitást.  A dinamikus irányváltások közben fellépő oldalirányú erőhatásokat az opciós adaptív BMW M Professional futómű részeként elérhető aktív borulásgátló rendszer kompenzálja.

Az M850i xDrive Cabrio alapfelszereltségének része még a BMW M sport fékrendszer, a nagyteljesítményű gumiabroncsokkal felszerelt, 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák, a Cerium Grey karosszéria-kiegészítők, a világító küszöblécek, illetve a rozsdamentes acélból készült, hálómotívumokkal díszített utastéri betétek is. A 840d xDrive Cabrio extrafelszereltségeként elérhető M Sport csomag 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákat, BMW M sport kipufogórendszert és BMW M logóval ellátott, világító küszöbléceket tartogat.

A sorhatos dízelmotorral szerelt modellhez az M Technic Sport csomag is megrendelhető, amely nagyteljesítményű gumiabroncsokkal szerelt, 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsákkal, még erőteljesebb BMW M sport fékrendszerrel, BMW M sport differenciálművel és a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tárházával kényezteti az ügyfeleket. A karosszéria alternatív személyre szabhatósági lehetőségeiről a Chrome Line külső felszereltségi csomag és az M Carbon külső felszereltségi csomag tételei gondoskodnak.

Az új 8-as Cabrio fedélzetén egy sor innovatív vezetést támogató rendszer fokozza az utazás kényelmét és a vezetés biztonságát. A BMW Head-Up kijelző, valamint az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre és gyalogosokra figyelmeztető rendszerrel, a sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, a sávváltásra figyelmeztető rendszerrel, az intelligens sebességhatár-kijelzéssel, a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszerrel és a hátsó ütközésvédelemmel kiegészített Driving Assistant csomag az alapfelszereltség része. Az extrafelszereltségek palettáján eközben a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat, a többek között kormányzó- és sávtartó asszisztenssel dolgozó Driving Assistant Professional csomag és a BMW Night Vision is megtalálható.

A 8-as kabrió BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezéssel érkezik. A technológia része a beépített navigációs- és multimédia rendszer, a 12,3” képernyő-átmérőjű, digitális, nagyfelbontású műszeregység és a 10,25” képernyő-átmérőjű központi kijelző is. Az operációs rendszer egyik legfontosabb újítása a BMW Intelligens Személyi Asszisztens, amely az autóban egy önmagát fejlesztő, digitális személyiséggé érő mesterséges intelligencia képében válaszol a vezető „Helló BMW!” („Hey BMW”) kezdetű mondataira.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/