/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Lehullt a lepel az új Volvo V60 kombiról

2018. február 22. 15:50   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo bemutatta az új V60-as kombit, ami megkapó formával, gyönyörűen kidolgozott utastérrel és a márka legújabb vezetést támogató és biztonsági rendszereivel száll harcba. Ősztől rendelhető, rögtön két plug-in hibrid hajtáslánccal is.

Az új V60-as modell ugyanúgy a Volvo saját fejlesztésű méretezhető padlólemezére (SPA) épül, mint a díjnyertes új XC60, illetve a kínálat csúcsát jelentő 90-es modellcsalád három modellje, amelyek hozzásegítették a vállalatot a valaha volt legsikeresebb üzleti éveihez.

Miután a Volvo közölte, hogy 2019-től minden újonnan bevezetett modell villanymotorral is fel lesz szerelve, az új V60 ez év őszétől két plug-in hibrid technológiával dolgozó hajtáslánccal lesz rendelhető: az új T6 Twin Engine AWD, illetve a T8 Twin Engine AWD változatokkal szerelt modellek 340, illetve 390 lóerős összteljesítményre képesek.

A hagyományos hajtáslánccal szerelt benzines modellekből T5, illetve T6 változat lesz elérhető, míg azok, akik a dízel változatokat helyezik előnybe, a D3 és a D4 motorok közül választhatnak.

Számos biztonsági funkció alapfelszereltség lesz az autóban, többek között azok a fejlett vezetéstámogató rendszerek, amelyek a 90-es modellcsaládban és az XC60-as modellben már bemutatkoztak. Ezek a rendszerek teszik az új V60-ast az egyik legbiztonságosabb autóvá az utakon.

A City Safety ütközésmegelőző rendszer, amely önálló fékezésre is képes és észleli az autó előtt lévő potenciális veszélyforrásokat, segíti a vezetőjének elkerülni az esetleges ütközéseket. Ez az egyetlen jelenleg elérhető biztonsági rendszer, amely felismeri a gyalogosokat, kerékpárosokat és a nagytestű állatokat is.

A vezetési asszisztens technológia – amely segíti a vezetőt a kormányzásban, gyorsításban és lassításban 130 km/óráig – továbbfejlesztett változata még jobban teljesít a kanyarokban. Az új V60 szintén fel van szerelve útelhagyást megakadályozó, sávban tartó és egyéb kormányzást segítő rendszerekkel. Az opcionális keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer automatikus fékvezérléssel még biztonságosabbá teszi mind az utasok, mind a gyalogosok mindennapjait.

A Volvo Sensus infotainment rendszere teljesen Apple Carplay, Android Auto és 4G kompatibilis, így a vezető folyamatosan kapcsolatban maradhat a külvilággal. A rendszer a táblagép-stílusú érintőképernyőn keresztül érhető el, ugyanúgy, mint az autó különböző beállításai, a navigáció, a kapcsolódást segítő és a szórakoztató alkalmazások.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Boros Sándor
2018-02-23 - 08:58

Árat ugyan nem írtak de számomra a legkissebb áru VOLVÓ autó is elérhetetlen.Gyönyörű és ha akad egy felesleg,szivesen átveszem.


*/