/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték a nyitható tetős Corvette-et

2019. október 03. 13:30   |   DG
címkék:  

A nyitott tetős vezetés mindig is hozzátartozott a Chevrolet Corvette örökségéhez. Olyannyira, hogy az első, 1953-ban debütált Corvette kizárólag kabrió kivitelben volt elérhető. A legújabb Corvette Stingray Convertible erre a hagyományra épít és újat is hoz, hiszen a modell történetében ez az első keménytetős, középmotoros kivitel.

A tervezők remek munkát végeztek, a motorosan mozgatható keménytető tökéletesen belesimul a jármű vonalvezetésébe és még lenyitott állapotában is akkora csomagteret hagy, hogy abban két golftáska is elhelyezhető. Emellett természetesen még a kocsi elejébe is lehet pakolni, itt is elfér egy kabinbőrönd. A keménytető legnagyobb előnye a korábbi puhatetős megoldásokkal szemben azonban az, hogy letisztultabb külsőt, csendesebb kabint és nagyobb biztonságot eredményez.

Ahogy a kupé, úgy a Stingray kabrió dizájnját is a vadászrepülőgépek ihlették. A hátsó fedélen látható két aerodinamikai elemet a tervezők például a sugárhajtóművek burkolatát maguk elé képzelve alakították ki. A hátsó fedélbe szellőzőt is integráltak, amely a motor hűtését segíti elő. A kétrészes, elektromos mozgatású tető 50 km/óráig aktiválható és 16 másodperc alatt nyitható le. A tetőt és a két aerodinamikai elemet alapáron a karosszéria színére fényezik, de kérhető szénszál szürke árnyalatban is. Motoros hátsó szélvédő is van, amelyet a tető pozíciójától függetlenül lehet működtetni.

Akárcsak a Stingray kupéban, a kabrió modellben is egy 6,2 literes small block V8-as motor az örömök forrása. A szívóüzemű V8-as 502 lóerőt és 637 Nm nyomatékot állít a pilóta szolgálatába. Az erőforráshoz a Chevrolet saját fejlesztésű, nyolcfokozatú duplakuplungos váltóműve csatlakozik, amely természetesen manuálisan, a kormányon elhelyezett váltófülekkel is vezérelhető.

A 2020-as modellévű Chevrolet Corvette Stingray kupé 2019 végén megy gyártásba, a kabrió később, a jövő év első negyedévében követi. 7500 dollárral kerül majd többe, mint a normál modell, tehát körülbelül 67 500 dolláros kezdőárral lehet számolni.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/