/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték az új Volkswagen Tiguant

2015. szeptember 17. 21:20   |   Autoblog
címkék:  

A Frankfurti Autókiállításon mutatkozott be egyebek mellett az új Volkswagen Tiguan, amelyet a Volkswagen négy változatban vitt el a showra. A szériaváltozatok közül a sportos R-Line, egy klasszikus onroad modell és egy célzottan terepre készült offroad változat mellett a plug-in hibrid hajtású GTE tanulmányt is megnézhettük.

Az eladási rekorder második nemzedékének konstrukciója – a Volkswagen Csoport SUV modelljei közül elsőként – az MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) szerkezeten alapul. Ennek köszönhetően a Tiguan valamennyi tulajdonsága javult: karosszériájának arányai sportosak, minden szemszögből karizmatikus és az elődhöz képest több mint 50 kilogrammal sikerült csökkenteni a tömegét, miközben a bel- és a csomagtér helykínálata óriási. Az új Tiguan csomagtartója (a hátsó ülésig pakolva) 615 liternyi, amennyiben a hátsó ülések támláit is lehajtjuk, úgy 1655 literesre bővül, ami 145 literrel több elődjénél.

A hatékonyság fokozása a motorokra is jellemző: erőforrások széles palettája áll rendelkezésre a 115 LE és 240 LE közötti tartományban. A motorok erősebbek, ugyanakkor akár 24%-kal takarékosabbak is az elődökhöz képest. Az új 4Motion Active Control segítségével az összkerékhajtás egyénibben és egyszerűbben igazítható bármilyen útviszonyokhoz. A korszerű hajtásláncnak köszönhetően a Tiguan akár 2500 kg össztömegű fékezett utánfutót képes vontatni. A vezetői segédrendszerek kényelmet, dinamikát és biztonságot (többek között szériafelszerelés a városi vészfékező és gyalogos-felismerő funkcióval ellátott Front Assist, a Lane Assist és a másodlagos ütközésvédelem) nyújtanak.

Az online szolgáltatók új dimenziókat tárnak fel (többek között automatikus balesetbejelentés, online valós idejű közlekedési és parkolóhely információ, járműállapot jelentés), a fedélzeti elektronika az App-Connect segítségével az Apple és az Android világának valamennyi aktuális okostelefonját integrálja az infotainment rendszerek funkcióiba, sőt a Media Control applikáció segítségével még a táblagépek is a gépkocsi elválaszthatatlan részévé válnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/