/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Leleplezték az új Volvo V40-est

2012. február 28. 16:13   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo március 6-án, a 2012-es Genfi Autószalon mutatja be a vadonatúj kompakt V40-es modellt, amely az egyedülálló skandináv megjelenést és minőségérzetet kimagasló biztonsággal és vezetésdinamikával ötvözi. A svéd gyártó ötajtós kompaktja kész felvenni a versenyt a prémium konkurensekkel.

A vadonatúj Volvo V40 egy modern, egyedi autó exkluzív skandináv megjelenéssel és jellemzőkkel, a csúcsminőség légkörével és minden részletre kiterjedő aprólékos odafigyeléssel. Az új, teljes mértékben grafikus műszerfal személyre szabott elrendezéssel és információkkal járul hozzá az intuitív vezetési élményhez.

A mérnökök a V40 futóművet agilisra tervezték, amely közvetlenebb, ezáltal valóságosabb vezetési élményt nyújt. A motorválaszték a Volvo első, mindössze 94 g/km széndioxid-kibocsátású dízel erőforrásától egészen a T5 benzines turbómotorig terjed, amely 254 lóerős és 6,7 másodperc alatt gyorsít 0-ról 100 km/órára. Valamennyi motorváltozat támogatja a Start/Stop és a fékezési energia-visszanyerő rendszereket, függetlenül attól, hogy a modell kézi- vagy automata sebességváltóval rendelkezik.

Az új Volvo V40 kiemelkedő biztonsági és vezetést támogató csomaggal rendelkezik, amely magában foglalja a Volvo jövőbe mutató „ütközésveszélyre figyelmeztető rendszer teljes körű automatikus fékezéssel és gyalogosészleléssel" opcióját, és számos más új funkciót is. Az újdonságok között megtalálható a világ első gyalogos légzsákja, az automatikus kormányzással segített Lane Keeping Aid sávtartást segítő rendszer, és az intelligens Park Assist Pilot parkolást segítő rendszer, amely a párhuzamos parkolást könnyíti meg. Az alacsony sebességű City Safety koccanásgátló rendszer továbbfejlesztett változata mostantól akár 50 km/óra sebességig is használható. Az új V40 tehát az eddigi legintelligensebb és legbiztonságosabb Volvo modell.

Évente 90 000 darabot terveznek belőle értékesíteni. A teljes darabszám mintegy 85 százaléka európai vásárlókhoz kerül majd. A Volvo V40 gyártása 2012 májusában kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/