/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lenyitották a McLaren 570S tetejét

2017. június 15. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Elkészítették a McLaren 570S nyitható tetejű változatát, a Spidert, amely a legjutányosabb árú tetőtlen McLaren a kínálatban. Menetteljesítmények terén azonban nem köt kompromisszumot, szénszálas konstrukciójával, középmotoros elrendezésével és professzionális futóművével úgy a pályák ördöge, mint a tengerparti utak ásza.

Az 570S Spider gyakorlatilag csak a kétrészes, lehajtható tetejével különbözik az 570S Coupé modelltől, amely sokkal intenzívebbé képes varázsolni a vezetési élményt. A kompozit panelekből áll tetőszerkezet nyitott és csukott állapotában is jól néz ki, ráadásul egyáltalán nem csorbítja a menetteljesítményeket. A karosszéria merevsége is ugyanolyan, mint a kupéjé, a karbonszálas MonoCell II karosszéria önmagában rendkívül merev.

A keménytető 15 másodperc alatt tárja fel az eget és ugyanennyi idő alatt csukható be, akár menet közben, 40 km/órás sebesség mellett is. Nyitott állapotában a kabin turbulenciáját egy elektromosan felemelhető szélterelő is csökkenti. A Spider csupán 46 kilogrammal nehezebb a Coupénál, menetkész tömege így is remek, 1498 kilogramm.

Az ülések mögött a McLaren sokoldalú, korszerű 3,8 literes biturbó V8-as erőforrása dohog, amely 570 lóerőt ad le 7500-as fordulatszámon, miközben 600 Nm nyomatékot szolgáltat 5000 és 6500 fordulat között. A gyors hétfokozatú váltóművel, rajtelektronikát is használva a sportos kabrió 3,2 másodperc alatt katapultál 100 km/órára és 9,6 másodperc alatt gyorsít kétszázra. Csúcssebessége csukott tetővel 328, nyitott tetővel 315 km/óra.

A Spider versenyautós hangvételű felfüggesztését a Coupétól örökölte, a normál mellett sport és pálya móddal is rendelkezik, igen sokrétűvé varázsolva az autót. Sztenderd felszerelés a karbon-kerámia fékrendszer, a Pirelli P Zero Corsa abroncsok, valamint a Brake Steer funkció, ami az ívbelső kerekek célzott fékezésével segíti a kanyarodást. A menetstabilizáló rendszer dinamikus módot is kapott, ekkor a sofőrök maximálisan kihasználhatják az autó képességeit.

Az 570S Spider jellegzetesége a kupé modellénél 12 mm-rel magasabb, sötétszürke hátsó légterelő, ami megteremti a kupéhoz hasonló aerodinamikai egyensúlyt. Az utastérbe luxus nappabőr vagy teljesítmény-centrikus Alcantara kárpitozás választható, extraként a P1-ben alkalmazott karbonvázas kagylóülések is beszereltethetők.

A Spiderhez emellett három új karosszéria-árnyalatot kevertek ki, a Curacao és Vega kéket, valamint a Sicilian sárgát. A tető, a szélvédőkeret és a hátsó oszlopok felárért sötétszürke színt kaphatnak. A Spider új dizájnú könnyűfém felniket is kapott, a 10-küllős kovácsolt görgők elöl 19, hátul 20 colos méretűek.

Az új McLaren 570S Spider már megrendelhető a 80 McLaren kereskedés valamelyikében, az első példányokat augusztusban szállítják ki. Az autó első nyilvános fellépése pedig a Goodwoodi Sebességfesztiválon lesz, június 29-én.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/