/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Lenyűgöző Mazdák Tokióban

2017. október 25. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

A mai napon a Mazda két drámai vonalvezetésű tanulmányautót leplezett le a Tokiói Autószalon keretében. Az egyik a Kai koncepció, egy sportos kompakt modell, amely a japán autógyártó új termékgenerációjának hírnöke, a másik pedig a Vision Coupe, ami a 6-os új generációjának előfutára lehet.

A Kai koncepció a következő generációs Skyactiv-X benzinmotorjával, újratervezett Skyactiv jármű-architektúrájával és a Kodo formanyelv új vonalaival megtestesíti mindazt, amely a jövő Mazdáit meghatározza majd technológiai, mérnöki és formatervezési szempontból. A menetdinamikai finomításoknak köszönhetően a Kai jelentősen csöndesebb, kényelmesebb és nagyobb teljesítményre képes. Markáns kiállását, kiegyensúlyozott arányait a karosszériáról visszaverődő, áramlást keltő fény még jobban kiemeli.

A Vision Coupe a japán minimalista esztétikát jelképezi. Olyan forma, amely már állásban is sebességet közvetít. A tanulmányautó belső terét, a ma-t (japánul tér) a japán építészet ihlette, ami a 3D mélységét kombinálja egy erőteljes hosszanti tengellyel, ezáltal kényelmes teret és a mozgás érzetét létrehozva. A koncepció nevét a Mazda hagyományainak megfelelően választották, s olyan elegáns kupé modellekre utal vissza, mint a Mazda R360, a Mazda első személyautója, vagy a Mazda Luce Rotary, másik nevén Mazda R130.

Mindezek mellett a Mazda még az új Mazda CX-8-at, az új 3-soros szabadidő-autóját állítja reflektorfénybe, mely idén később lép piacra. Bemutatkozik még a 2018-as Mazda MX-5 és MX-5 RF limitált szériája. Utóbbiakat számos helyen javították, úgymint magasabb minőségű vezetési érzet, csendesebb utastér, vagy további választható színek.

A kiállításon bemutatott autók teljes mértékben illeszkednek a Mazda hosszú távú, “Fenntartható Zoom-Zoom 2030” nevű programjába, mely az autózás örömének megtartását tűzte zászlajára úgy, hogy közben inspirálja az embereket és gazdagítja a társadalmat.

A 45. Tokiói Autószalon október 28-tól november 5-ig tart nyitva a nagyközönség számára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/